Recept sam preuzela s bloga Dvi ribe, dva kumpira. Autorica je radila kuglof, za koji nemam kalup pa sam se odlučila za muffine.
Sam recept je vrlo jednostavan, čak vam ni mikser ne treba. A evo što vam treba.
Sastojci:
1 šalica vode
1 šalica šećera
125 g maslaca
2 žlice kakaa
pola žličice sode bikarbone
2 jaja
1 i pol šalica brašna
žličica praška za pecivo
* šalica = 2,5 dcl
Priprema:
U lončić na laganu vatru staviti sve sastojke osim jaja, brašna i praška za pecivo. Uz povremeno miješanje masu dovesti do vrenja, a zatim lagano kuhati 5 minuta.
Kad se ohladi, dodati jaja, brašno i prašak za pecivo i dobro izmiješati da dobijete jednoličnu, glatku smjesu.
Smjesom punite muffine do polovice košarice, a zatim ih stavite peći cca 15 minuta, na 180 stupnjeva.
Ali, ne bih se ja zvala Mila kad ne bih dodala još malo čokolade pa sam napravila ganache a la Mila :))
U 2 dcl vrhnja za šlag sam na laganoj vatri otopila 10 dkg tamne čokolade, pred kraj sam dodala žlicu maslaca i zatim prelila preko muffina. Prvo stidljivo, a onda mi je to bilo malo pa sam ga.. utopila :D
A evo da vidite kako izgleda i iznutra. Ja ne znam kako gastro-blogeri uspiju tako savršeno uslikati svoja jela pa ako netko dijeli instrukcije za nas beznadne, nek mi javi! U međuvremenu se tješim da je ionako bitniji okus u ustima od izgleda. Jel tako? Samo se usudite reći ne! :D
Što da vam kažem, za pr-ste po-li-za-ti!
Dosad sam najčešće radila gotove muffine. Kupiš smjesu, dodaš malo mlijeka i jaje, promiješaš i pečeš. Plus, u maloj vrećki dobiješ i one slatke čokoladne zvjezdice. I bili su fini, ali i dosta suhi pa sam ih znala puniti s nutellom ili već čime sam imala doma. A ovi su bar duplo bolji, nimalo suhi već više kao mud cake ako ste ga kad probali, meeekani i najfiniji ikad! Sorry, Dolcela!
Od smjese mi je ispalo 20 muffina. Što je, vrlo brzo smo došli do zaključka, premalo za nas dvoje pa idući put definitivno pravim duplu smjesu ;)
Koji je vaš najdraži čokoladni kolač?
Mila
Joj, toliko volim čokoladu da smo dragi i ja otvorili slastičarnu i dali joj ime ni manje ni više nego - ČOKOLADA :D probat ću ovo sigurno, a najdraži mi je čokoladni lava kolač :) <3
OdgovoriIzbrišiAdresu molim što prije i stižeeeem! :D Lajkam, lajkam lavu i ja mmm..! :)
Izbrišiupravo sam komentirala, ali izgleda da mi se izbrisao komentar.
OdgovoriIzbrišiUglavnom, mislim da je hranu dosta teško fotografirati i da je to najviše stvar vježbe i dobrog svijetla.
Kolač izgleda jako ukusno, a to je najvažnije:):) i sviđa mi se što si ga potopila čokoladnom.
Znalo se i meni par puta to dogoditi, ne znam zašto i onda moram sve tipkati ispočetka :D
IzbrišiA mislila sam da je lakove i šminku teško uloviti kako treba, ali ovo je još stepenicu iznad čini mi se. Morat ću više vježbat, nema mi druge ;)
Hvala ti! Javi kako ti se sviđa ako ga isprobaš :)
je, stvarno je hrana posebno teška pogotovo kolači, ja osobno nisam nikad uspjela uhvatiti jako oštru sliku kolača, ne znam zašto, a baš sam se trudila, ono da se baš vidi kako se dobro diglo tijesto unutra.
IzbrišiOdlično izgledaju i slažem se da su Dolcelini malo presuhi i za moj ukus, a nema mi gore od suhog muffina!
OdgovoriIzbrišiImam sličan recep samo se još u smjesu, kada je napuniš u kalupe (prije pečenja) stavi kockica čokolade... kada se to još otopi i izlije kada zagrizeš... raj! :)
Super ideja, baš ti hvala! Idući put radim tako! :)
IzbrišiOdlicno izgleda!Super!
OdgovoriIzbriši<3
http://www.adelaacanski.com/
Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa :)
IzbrišiČokoladu obožavam u svim varijantama tako da ovaj recept moram proslijediti sestrama da naprave koji put, ja nisam baš ljubitelj boravka u kuhinji ako to uključuje da moram kuhati i peći nešto :D
OdgovoriIzbrišiHaha lopužo jedna! Ja bih kolače i torte mogla mutiti po cijele dane, ali što se tiče baš kuhanja, to više volim kad meni drugi naprave :D
Izbrišiej Mila, baš si Mila :D hvala ti puno što si prošvrljala po mom blogu <3 mislim da bi i bilo lijepo da posvetiš jedan post svome iskustvu u Gunji jer mnogo ljudi to zanima, meni je naprimjer tada bila državna matura i nisam mogla sudjelovati u akciji pomaganja iako sam htjela...
OdgovoriIzbrišiSlažem se oko teksture kolača, super i jednostavno :) neću ga probavati ubrzo zbog prehrane koje se trenutno držim radi zdravstvenih poteškoća, ali čim budem, javim dojmove ovdje! :3
rebuschka.blogspot.com
Ma hvala tebi Reica :) Razmišljala sam o tome ovih dana, kako je bila godišnjica, ali nisam bila sigurna jel bi to koga zanimalo.. možda ga jednom i natipkam, tko zna. Hvala ti na prijedlogu.
IzbrišiNadam se da nije ništa ozbiljno, i svakako očekujem dojmove kad ga isprobaš :)