petak, 10. travnja 2015.

Friday Find #1 ~ Maskara 101

petak, 10. travnja 2015.
Petak je (jeeej!!) i vrijeme da vam predstavim novu rubriku na blogu. Ideja za FF-postove nije moja, da vam budem iskrena, ne sjećam se više niti gdje niti tko je prvi počeo s tim, ali znam da mi se svidio i naziv i ideja. Petak je dan kad nam svima već baterija blinka pred početak vikenda i sigurno neće biti vrijeme za neke duge i filozofske postove pa mi se ideja za ovakve učinila vrlo zgodnom i zanimljivom. Javite mi kako vam se sviđa! :)
U FF postovima ću vam petkom ukratko predstaviti, pokazati nešto što mi se tog tjedna lijepo dogodilo, neku korisnu informaciju, ideju, podijeliti s vama post s drugog bloga koji me oduševio.. Naravno kao i uvijek, ako budete imali kakvih ideja i prijedloga, slobodno komentirajte, pošaljite mi poruku na fb-u..

Neke od nas se šminkaju manje, neke više. Neke samo za posebne prigode, neke svakodnevno. Neke su od nas ovisnice o ruževima, neke pak o puderima, a ja sam žena od maskare ;)

Mogu izaći van iz kuće bez pudera, korektora, rumenila, ruža, ali ne i bez maskare. Čisto navika, koju imam otkad sam se počela šminkati, jer volim naglasiti ono što mislim da trebam, a to su oči i duge trepavice (bez lažne skromnosti ;)) Danas ih na tržištu zaista ima čini mi se više nego ikad, različitih boja, veličina, cijena, četkica.. Pa ako ste u potrazi za savršenom maskarom, a još niste sigurni koja je upravo za vas i za efekt koji želite postići na svojim trepavicama, nadam se da će vam ovaj mali meme pomoći.

Oversized Tapered - gusta, vlaknasta četkica idealna je za one koji imaju prirodno duge trepavice. Zadatak joj je dati im dodatni volumen i podizanje.

Tappered - slična kao i prethodna, sužava se prema vrhu, definira vaše trepuške i ističe prirodni oblik oka. Idealna je za naglašavanje vanjskih kutova trepavica. Ja najviše volim maskare s četkicom upravo ovakvog oblika.

Curved - maskara sa zakrivljenom četkicom idealna je za one koji imaju prirodno ravne trepavice, pruža im volumen i uvijenost.

Spherical - ova malena, obla četkica dizajnirana je tako da obujmi i podigne svaku trepavicu. Nikad nisam isprobala ovakvu četkicu i iskreno ne znam kako bih se snašla s njom. Vjerojatno bih (ovakva spretnica) ubrzo ostala bez jednog oka :D

Bottom Lash - kako joj samo i ime kaže, koristi se prvenstveno za donje trepavice, mala je i osigurava precizno nanošenje.

Silicone - idealna je za one s kratkim i/ili rijetkim trepavicama, koje sjajno voluminizira i podiže.


Koja je vama četkica najdraža? Volite li više one od prirodnih vlakana ili gumene? 
Imate li već svoju HG maskaru?

Mila

Broj komentara: 6:

  1. Ti s maskarom kao ja s ruževima. Mogu izaći bez trunke šminke na licu, ali ruž je prisutan u svakom trenutku :) Moram priznati da do ovog posta o četkicama maskare nisam znala ništa, ali ne znam kako bi se snašla s onom okruglom...hmm...već vidim da bi tu bilo nezgoda haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe zanimljivo, vidiš kod mene su ruževi pri dnu te liste. Iako se pokušavam više sprijateljiti s njima u zadnje vrijeme ;)
      Ne znam jel bi se usudila uopće uzeti ju u ruke, garant bih odmah napravila neku pi*dariju :D

      Izbriši
  2. Ahaha, koliko sam maskara imala u životu a pojma nisma imala za ovu podjelu. Thanks draga. Moja najdraža maskara po ovome je Spherical

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju ti takvu koristiš? Znam da GR ima jednu sličnu.. Voljela bih ju isprobati, nadam se da neću izgledati kao jednooki Jack nakon toga :))

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Ni ja do nekidan, zato sam i osmislila ove ff postove :) Nadam se da će ti biti od pomoći :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014