nedjelja, 19. travnja 2015.

Sanex Dermo Pro Hydrate gel za tuširanje

nedjelja, 19. travnja 2015.
Prije nekog vremena na ulazu u dm dočekale su me dvije simpatične djevojke u plavim majicama s natpisom Sanex i zamolile za minutu vremena kako bi mi provele test zdravlja kože. Pristala sam, jer iako sam već kasnila na jedan dogovor, zanimalo me što će mi reći a uz to i ja sam radila nešto slično kao studentica i znam koliko im to znači.
Jedna od djevojaka mi je zatim prislonila malu spravicu sličnu kemijskoj olovci na ruku i nakon cca 10 sekundi mi je rekla da imam suhu i dehidriranu kožu. Ustvari, potvrdila je ono što već znam, ali bilo je dobro čuti da ta spravica zna svoj posao. Za razliku od kože lica koja mi je mješovita i u zadnje vrijeme jako naginje ka masnoj, ostatak tijela mi je jako suh, svrbi i peruta se, pogotovo tijekom zime.
Svidio mi se dizajn brošure koju mi je zatim dala. Otvara se  prvo prema gore, gdje se nalazi tablica s ocjenama od -5 do +5. S lijeve strane (od -5 do -4) stoji: dehidrirana, suha, problematična i osjetljiva. S desne strane (od +1 do +5) stoji: hidratizirana, masna, meka i elastična.

Moja je koža dobila ocjenu -4 (upsić!) te su mi djevojke na temelju toga ispreklapale tu knjižicu tako da sam se osjećala kao dijete, što li će mi sad ispasti.. i na temelju toga preporučile nekoliko njihovih proizvoda: gelova za tuširanje, dezodoransa i roll-on-ova. Odlučila sam se za Dermo pro hydrate gel za tuširanje s prirodnim hidratizirajućim čimbenicima za vraćanje prirodne razine hidratacije.

Kad sam došla kući krenula sam pretraživati net u potrazi za više informacija o ovom brendu jer se ne sjećam da sam ikada prije čula za njih ili vidjela njihove proizvode na policama.

"Sanex se već više od trideset godina bavi opsežnim istraživanjima na području njege kože. Opremljen najsuvremenijom opremom za ispitivanje, razvojni laboratorij Sanexa stvara sigurne, djelotvorne nove proizvode u potrazi za najboljim formulama koje će kožu održati zdravom. Kad god je to moguće, koristimo sastojke identične tvarima koje se prirodno nalaze u koži, svodimo broj sintetskih kemijskih sastojaka u našim proizvodima na najmanju moguću mjeru i uvijek vodimo računa o zaštiti prirodnog vanjskog omotača kože."
izvor: Sanex (colgate.hr)
Sanex.co.uk
Cijela stranica im je odlično organizirana, na njoj možete naći puno informacija o proizvođaču i njegovoj filozofiji, vidjeti sve linije proizvoda, a najviše mi se svidio dio o koži s mnoštvom korisnih informacija i savjeta te činjenica da su Earth-friendly i animal-friendly kompanija.

No vratimo se mi natrag na Dermo Pro Hydrate.

Pakiranje
Dolazi u čvrstoj bijeloj plastičnoj boci od 250 ml s praktičnim otvorom na podizanje. Ono što mi se svidjelo je njezin oblik i ovaj nazovimo ga zavoj za prste, što znači da ju je jednostavno uzeti i spustiti bez straha da će vam iskliznuti i opaliti po prstima.
Sprijeda i straga su  informacije o proizvodu, proizvođaču. popis sastojaka i rok trajanja (12 mjeseci od otvaranja). Na poleđini piše: Posebno razvijen za vrlo suhu kožu i odobren od strane dermatologa, ovaj gel za tuširanje sadrži formulu s prirodnim ovlaživačima kože koji pomažu vratiti prirodnu razinu hidratacije.
Kako sam već napisala, otvor je klasični na podizanje, ali ono što me iznenadilo je to što se otvara samo na jednu stranu i na trenutak sam pomislila da sam ga već pri prvom otvaranju uspjela pokidati. Nisam :)
Tekstura je lagana i kremasta, baš kako volim, bijele boje. Miris je cvjetni, još nisam uspjela odrediti na što me točno asocira, ali sviđa mi se jer je vrlo lagan i suptilan i ne osjećam se kao grm kad izađem iz kade.

Sastojci
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Chloride, Sodium Lactate, Lactic Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Parfum, Glyceryl Oleate, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Caprylyl Glycol, Zinc Sulfate, Benzoic Acid.
Proizvođač: Colgate-Palmolive, Italy
Usprkos SLS-u na visokom drugom mjestu (i pitanju kako ga uopće izbjeći, koje mi se stalno mota po glavi kad je riječ o ovakvim proizvodima) koža mi je nakon tuširanja mekana i glatka, kao bebina guza ;) I što je najvažnije nema zatezanja niti osjećaja suhoće pa čak niti ruke koje su mi ekstremno suhe, a pogotovo nakon izlaska ispod tuša, nisu u komi.
Od jednog gela za tuširanje nikako nisam mogla očekivati više, jer za daljnju njegu postoje drugi proizvodi, ali dobila sam ono što sam očekivala pa čak i malo više od toga.

Kupila sam ga u dm-u po akcijskoj cijeni od 14,90 kn, dok mu je redovna cijena 18,90 kn za 250 ml. Nažalost, nisam primijetila da postoji i veće pakiranje jer bih ga sigurno uzela (ispravite me ako griješim).


Jeste li već isprobali neki od Sanexovih proizvoda? Kakvi su vaši dojmovi?


Mila

Broj komentara: 18:

  1. Iako nekad po sastojcima bi čovjek rekao ma nema šanse da će ovo funkcionirati, vidiš, ipak funkcionira, treba probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uvijek za to da se sve isproba, pa kud puklo :D Koliko puta mi se već dogodilo da mi neki proizvod koji je bio jako hvaljen nije odgovarao, i obrnuto.. ;)

      Izbriši
  2. Moram priznati da ja sastojke nikad ne gledam, ako mi se svidi miris, kupujem (living on the edge haha) :)) Za ove proizvode sad prvi put čujem, ali budem bacila pogled u DM-u kad idući put uđem (što je barem jednom tjedno).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod mene je uglavnom isto hehe. Kad baš imam viška vremena, onda uzmem mob pa pročačkam po cosdna, ali opet ako mi se nešto baš jako svidi i miriši kao san, nema šanse da ja to ne bih isprobala :D

      Izbriši
  3. Nisam probala, ali sam dobila dm-ove kupone s popustom na njihove proizvode, mogla bih baš uzeti taj gel :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično, onda svakako isprobaj :) Meni se baš svidio, nadam se da će i tebi odgovarati. Sviđa mi se što za svaki tip kože imaju po 2-3 vrste, za suhu osim ovoga postoji i Dermo Hypoallergic za osjetljivu kožu bez sapuna i boja, i Dermo Sensitive s laktoserumom.

      Izbriši
  4. Nisam još probala, ove tuširalice nažalost najčešće biram nosom :D po opisu mi se čini da bi mi ovo baš odgovaralo i ja imam jako suhu kožu, pogotovo ljeti kad sam stalno na moru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, kao i sama. Ustvari ja sam još gora, prvo mora bit ugodno oku, onda nosu, a onda tek pamet dolazi na red :D
      Ako voliš skroz blage, cvjetne mirise onda će ti se sigurno svidjeti :)

      Izbriši
  5. Iskreno, ja prvi put čujem za ovaj brend a mislila sam da znam za sve :D Uglavnom, sad imam cijelu hrpu tuširalica no mogla bih ga isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam vjerojatno izgledala kao da sam pala s Marsa kad sam ih ugledala, ono kao štaa je sad ovo?! :D Poslije sam na forum.hr pročitala da su ih cure naručivale izvana.
      Moja su iskustva odlična, nadam se da će se i tebi svidjeti! Javi kad isprobaš ;)

      Izbriši
  6. ne da nisam probala, nego nisam niti sigurna jesam li uopće vidjela išta od ovog branda, drugi put ću definitivno obratit pažnju ;)
    i kod mene je koža tijela užasno suha i teško mi je naći nešto s čim bih bila baš sasvim zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam i ja bila u čudu, pa sam tražila po netu recenzije, ali ništa na hrvatskom nisam mogla pronaći :D Kako sam već gore napisala Nives, ima ih više vrsta za suhu kožu pa škicni, nadam se da će ti odgovarati ;)

      Izbriši
  7. Pokusat cu ovo naci (u BiH nema nista), jer se kupam sa vrelom vodom i to mi bas isusi kozu! :D XDDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha kao i ja, izađem crvena kao rak i ne vidim prst ispred sebe :D
      I kod nas su tek stigli. Pokušaj, možda se iznenadiš.

      Izbriši
  8. Probah,uživah i kupujem ponovo i ponovo ali samo sam htjela pohvaliti način na koji si opisala proizvod (recenzirala) jasno sa svim meni bitnim podacima.... sve pohvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na prekrasnom komentaru, uljepšala si mi dan :)
      Uvijek se kod pisanja recenzije vodim time da napišem sve važne podatke i ono što bi i mene zanimalo i jako mi je drago čuti da se to vidi i cijeni.

      Izbriši
    2. Nedavno sam otkrila tvoj blog pa sad redom čitam tvoje recenzije i postove..
      Strašno mi je teško bilo kada sam čitala post gdje pišeš o gubitku prijatelja i par puta sam započimala komentar ali sam ga iznova brisala.
      Jako mi je žao mladih ljudi koji nas napuštaju i većina nas je na svojoj koži osjetila tu tugu i bol koji taj odlazak čini.
      Dan za danom se čovijek nauči živjeti s tom boli ali ona ne prestaje nego ju samo vrijeme preoblikuje u podnošljivu koliko TI sama to dopustiš. Sretno i samo hrabro.

      Izbriši
    3. Vjerujem ti, jer i sama sam nekoliko puta i pisala i brisala post pa i komentare jer teško je napisati nešto smisleno.. Strašno je kad god i kome god se dogodi takav slučaj, a pogotovo kad je tako iznenada i tako prerano.. Hvala ti puno na podršci, šaljem ti veliki zagrljaj ♥

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014