četvrtak, 9. srpnja 2015.

I dare you! Imate li hrabrosti isprobati neke od ovih sladoleda?

četvrtak, 9. srpnja 2015.
Nakon što smo se lijepo namirisali Sanex anti-perspirantom i obukli bijeli haljetak, vrijeme je da odemo na sladoled! Jeste li znali da je 1984. američki predsjednik Ronald Reagan proglasio srpanj nacionalnim mjesecom sladoleda? Otad se taj 'blagdan' proširio diljem svijeta i svaka treća nedjelja u srpnju se slavi kao Svjetski dan sladoleda.  Obama je kao pravi partibrejker nedavno prekinuo tu tradiciju jer mu se ta slastica zamjerila još dok je kao dečkić radio u slastičarnici. Ali što nas briga, mi smo već odavno spremni za ledeno slavlje, zar ne? ;)

Moj prvi izbor je uvijek čokoladni (ofkors) Macho, najbolji sladoled ikad u svemiru i šire, a kad nema dućana u blizini, onda biram kuglicu čokolade plus još neki drugi okus. Iako nijedan nije tako dobar ;)
Ali danas vas vodim u malo drugačiju slastičarnicu, gdje nema klasičnih okusa čokolade, vanilije, jagode.. Danas vas vodim na put oko svijeta i na degustaciju najluđih i najbizarnijih okusa sladoleda koje možda nikada niste mogli ni zamisliti! Vežite se, polijećemo!


Cheeseburger
Cheeseburger je uvijek dobar izbor.. a sir je mliječni proizvod, paa.. sigurno ima dobar okus i zamrznut kao sladoled. Ili ne?


Sladoled od slanine
Ok, počeli smo laganini, a sada jedan samo za prave ljubitelje fine, masne svinjetine, uz koji možete recimo grickati i čips od bijelog luka.. Ili kajganu, kao prilog? Bar možete biti sigurni da vas ovo ljeto neće napasti nijedan zločesti virus i upropastiti vam ljetovanje!


Ustvari, što je jedna kuglica sladoleda? Ma uzmite još jednu od češnjaka!



Sladoled od senfa
Zašto ne biste isprobali hrenovke na nov način? Fino ih umočite u ovaj sladoled! Meni se nikad nije sviđala njegova boja pa ga zato teška srca ipak preskačem.



Sladoled od jastoga
Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. A kad si na moru, uživaj u morskim plodovima ma gdje se oni nalazili. Pogotovo ako se nađete u Maine-u ili Massachusettsu, gdje je ova slastica must have.



Sladoled od meda, krastavaca i čilija
Khmm.. slatko, kiselo, pikantno.. Kakva kombinacija! Pretpostavljam da med neutralizira okus kiselih krastavaca, ali čili? Baš i nisam sigurna..



Sladoled od drvenog ugljena
Da, dobro ste pročitali. I ne, nisam ovo izmislila. Što reći, osim Bože zašto?? Ako vas jednom put odnese u Japan, čisto da znate..



Viagra
Ovom stvarno ne treba komentar. Osim možda.. mogu li ga jesti i žene i djeca? Postoji li opasnost od predoziranja? Ide li uz njega knjižica o mjerama opreza i nuspojavama? Treba li se prije degustacije konzultirati s liječnikom? Toliko pitanja, a odgovora niotkud.. 



Sladoled od majčina mlijeka
Ok, svjesna sam da nema ništa prirodnije od majčinog mlijeka, ali haj'mo ga ipak ostaviti onima kojima je i namijenjen - novorođenčadi, shall we?



And last, but not least.. E ako nijedan do sad, a ovaj bih definitivno voljela probati! Guinness sa mliječnom čokoladom!



Nadam se da ste živi i zdravi stigli do kraja. Bez posjeta kupaonici. Vjerujte mi da ni meni nije bilo lako tipkati ovaj post. I da sam naišla na puno luđih i gorih kombinacija, poput one sa puževima ili cvrčcima. Ne pitajte me ništa, ne znam kako ću sad zaspati. Ovo ludo vrijeme je krivo za moje ideje za postove. Maloprije sam uspjela obrisati skoro cijeli blog, a da sam to htjela sigurno ne bih znala kako. O živote, težak li si! :D

Onda, da morate odabrati jedan od ovih diiivnih okusa, za koji biste se odlučili? A koji ne biste probali ni da vam život ovisi o tome?

Ipak se nadam da ste se zabavili ;)


Mila


Broj komentara: 28:

  1. Ooo da, zabavila sam se čitajući i naučila nešto novo, jer nisam imala pojma da nešto ovakvo uopće postoji :-) Sladoled obožavam, ali nisam sigurna da bi probala ijedan od ovih. Ako mi hrana "ne izgleda" i "ne zvuči" dobro i fino, nema šanse da probam :) Nemam te hrabrosti, i gadljiva sam, zato svaka čast onima koji to mogu :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe drago mi je to čuti :)
      Znaš ti koliko dugo sam ja iz istog razloga ignorirala špinat? Godinamaaa, jer mi je izgledao kao izbljuvana trava i nisam mu htjela ni blizu. Naravno, kako to već ide, sad ga kuham svakih par dana jer ga i mm i ja obožavamo :D

      Izbriši
  2. Macho - kralj sladoleda, drago mi je da se slažemo, srodna dušo :))
    Hahaha koje su ovo kombinacije, sigurno bi me se dalo nagovoriti na Guinness sa čokoladom, ali bože moj ne bi nijedan drugi stavila ni blizu usta, zvuči tako...fuj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma morat ćemo se jednom nać na nekakvom maxi Machu u Motovunu nas dvije :D
      Da, bit ćemo fini pa reći fuj :) hihi :*

      Izbriši
  3. Također sam ljubiteljica Machoa, i svih ostalih koji imaju hrpu čokolade. :D
    Sladoled bez čokolade nije sladoled i točka. :)
    Probala bih vjerojatno Guiness, čizburger i slanina sladolede. Inače obožavam kombinaciju sladoled + čips/štapići/smoki/biloštoslano tako da ne bih ih se bojala probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Amen, sestro! :D I ja volim tu kombinaciju s grickalicama, ali samo s grickalicama, nisam sigurna da bi ove malo ekstremnije okuse mogla probaviti. Ali recimo povela bih tebe sa sobom, pa bih lakše odlučila :D

      Izbriši
  4. nnnnnnnnno ništa za mene ovdje idemo dalje :D mislim da bi me neki od ovih ubili :P imam problema sa stomakom čim nešto hladno pojedem ili popijem na wc sam cijeli dan, ne mogu ni sladoled jesti voćni, samo neke vanilija, čokolada... zaboljelo me samo pročitat neke od ovih kombinacija :P ajde ovaj baby gaga bi mogla al mi malo gadljivo jer bi ga i sama trenutno mogla proizvoditi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj, možda to i nije tako loša ideja. Da ga proizvodiš, jel. Jug, hrpa turista, Ultra, svi preduvjeti su tu.. mogla bi postati pravi hit u lijepoj našoj :D

      Izbriši
    2. Hehe ideja sigurno nije loša, sigurno ima puno onih koji bi ga željeli probat :D a da je zdrav to sigurno, čitam neki dan da majčino mlijeko 100% ubija stanice raka :P

      Izbriši
  5. Uh, ja koja imam osetljiv želudac ne bi njih svarila nikako :D U svakom slučaju lepo sam se zabavila čitanjući tekst i gledajući slike. Zanimljiv i originalan post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da si se zabavila :) Javi ako probaš koji novi okus tamo u onom raju na zemlji :)

      Izbriši
  6. Mislim da bi kod mene prosao jedino ovaj zadnji:-)Macho i ja obozavam,sad je izasao novi Macho cheescake,prefin mi je!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što? Zašto ja ne znam za to? Sutra čim progledam trk u dućan :) Iako, jaffu sam probala i nije me nešto oduševio. Čokolada je čokolada :))

      Izbriši
  7. Ja pojma nisam imala da postoje ovakve stvari :D Iskreno, ne lajkam baš i ne privlači me da probam, za mene je vrh šumsko voće i klasični okusi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čudno, zašto mi nitko ne lajka ovaj post? Stvarno ne znam haha ;)

      Izbriši
  8. I tako ja jedan dan lizem svoj Macho i naletim na clanak - nakon Macha, 45min na bicilk! Frajer ima 400kcl (King 350) i najkaloricniji je Ledov sladoled pun onih nezdravih masti i aditiva! Nisam mogla vjerovati! Mislim, nije da cu ga prestat obozavati ali sam fakat pala sa stolca :) Tako i ovako me ceka smrt od dezica pa sta mi moze pokoji Macho! :D
    Ovo je grozno... ti ludi sladoledi... ja svasta volim probati ali ova ekipa... :( Da bas moram i moram, vjerojatno bih odabrala majcino mlijeko jer je valjda najprirodnijeg okusa ali bi mi poslije doslo zlo... joj, sad mi je zlo! :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Više od Kinga? Ma ja ne vjerujem haha.. Ma kakav bicikl, kakvi bakaraći, na ovih +50 izlazim van samo da kupim još jedan :D
      Žao mi je ako sam ti izazvala želučane poteškoće, ovaaaj.. to mi (ni)je bio cilj :D

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Ni ne znam jel se Guinness može kupiti kod nas u dućanima, ali mislim da ću probati uzeti bar jednu Žuju onda i smiksati nešto pa u zamrzivač.. ludo me zanima kakav mu je okus :))

      Izbriši
  10. Obožavam sladoled, ali ovi mi baš i nisu privlačni. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj, pa ni ovaj zadnji? Bar je on hit ovog posta hihi.. pitam se zašto :D

      Izbriši
  11. ja bi se usudila jedino ovaj od meda,krastavca i čilija...to mi zapravo čak i dobro zvuči...ali ostali? ne hvala:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja ni za taj ne znam baš, čili koristim u kuhinji dosta često i volim kad mi se jezik malo zažari od njega, ali ne ide mi u kombinaciji sa sladoledom baš nikako :D

      Izbriši
    2. pa možda se u sladoledu i ne bi toliko osjetio, a možda bi nas ta toplo vruća kombinacija natjerala na povraćanje.....
      ja sam se jučer predozirala sladoledom, tati je bio rođendan pa sam mu kupila onu ledovu cheesecake sladoled tortu da isprobamo ( inače roditeljima uvijek kupujem te ledove sladoled torte jer tko bi je pravio ljeti?) ...uglavnom tako je bila zasitna da nismo ni stigli do novog jaffa ledo sladoleta (onog koji se reže, kako se to ono zove, taj mi je s čokoladom famozan).

      Izbriši
  12. Moram priznati da bih ih ja sve preskočila! ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. ahahahahha koji sladoledi :D
    ja bi ovog jastoga :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A meni bi taj bio uvjerljivo zadnji, čak i u ovoj opasnoj konkurenciji haha :D Ja i riba i općenito morski plodovi = nebo i zemlja :D

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014