nedjelja, 6. prosinca 2015.

Poklon-vodič ~ za nju

nedjelja, 6. prosinca 2015.
Nakon prvog dijela poklon-vodiča - za njega /klik/, danas je na redu dio drugi. Iako, vjerojatno nešto drugačiji od onog koji ste očekivali i na koje ste navikli. Kako to i zašto, pitate se? Zato što, ako ste u zadnjih par dana bar jednom s dragom/majkom/sestrom ušli u shopping centar umjesto čekali ispred na kavi i slali poruke da se požuri, svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama nije slučajna, khmm, onda već otprilike znate gdje se i oko čega najviše, vjerojatno jako suptilno, motala. A ako i niste uspjeli održati koncentraciju bar na par minuta, u većini slučajeva teško da ćete pogriješiti s crnom torbicom koja će joj pristajati uz sve kombinacije, lijepim kožnatim rukavicama, najdražom knjigom, možda i inspirativnom kuharicom, setom za njegu tijela (hint, zavirite u L'occitane) ili npr. zanimljvom statement ogrlicom ili naušnicama.
Ali, ako ste ove godine ipak odlučili biti originalni, na pravom ste mjestu!


Iz znatiželje sam malo pronjuškala po našim i stranim online dućanima (otud i nazivi na hr i eng, jer mi ih je bedasto prevoditi) u potrazi za malo drugačijim, originalnim, duhovitim i poklonima koje već nema svaka druga cura u gradu i vjerujte mi, teškom mukom sam se sudržala od toga da ovaj post ipak nema 76 slika. Nadam se da će vam se svidjeti! :))

Prije nego što krenemo, ako o nečemu poželite doznati više i bolje vidjeti proizvod, kliknite na link ispod slika, ali osjenčan link znači da taj dućan ne šalje svoje artikle u Hr, ali ionako sam sigurna da će vam ovaj post poslužiti kao inspiracija i da slične, ako ne i identične stvari, možete naći na ebayu. Just sayin'.



Tko još voli hladnu kavu? Ja ne. Simpatičan grijač u obliku keksića koji se putem usb kabela priključi na računalo i održava ju toplom dok ja čitam najdraže blogove je zato nešto što bih rado imala. A ako je na njemu još ovakva šalica po kojoj mogu šarati kredom (koja btw dolazi u paketu s njom, tako da ne morate čak ni žicati mlađeg brata/sestru da vam ju ukrade iz škole) i dati mu znak kad mi se smije obratiti, jer ujutro ne volim nikoga, sreći nema kraja!
Svi znamo koliko je voda dobra za naš organizam i da bismo ju trebali piti što češće. A uz praktičnu bočicu s filterom od ugljena koji je dovoljan za 300 punjenja, uvijek će biti sigurna da pije kvalitetnu vodu, da ne spominjem uštedu u odnosu na onu kupovnu.



Kuhačospasitelj? Help! :D Uglavnom, nije da ne mogu živjeti bez njega, ali tko bi mu odolio?
U zadnje vrijeme sam se pomalo zasitila kremastih kolača i prebacila na dizana i prhka tijesta i keksiće. Namučila sam se tako prije par dana dok sam našla idealne kalupe za Speculaas (uskoro na blogu!), e da sam barem negdje vidjela ovakve s kojima se možete igrati i 'šarati' po tijestu do mile volje. Idealni za rođendane, imendane, blagdane.. Uglavnom, želiiim!



a) zato što je uvijek pravo vrijeme za sladoled u dvoje
b) zato što je uvijek pravo vrijeme za kokice (čak i ako ih ne jedete, kao ja, ali bih se svejedno voljela igrati s njim)
c) zato što je ovaj retro dizajn savršen


možda i nije idealan Božićni poklon, ali definitivno zaslužuje veeeliku sliku ;)




Tko nije praznovjeran bar na nešto nek prvi baci kamen. Uglavnom, zašto joj ne biste poklonili njezinu vlastitu sretnu djetelinu s 4 lista? Sigurno bolje i to nego da s povećalom idete pregledavati hektare i hektare livada i nadate se, a dođete kući praznih ruku. Pitajte mene kako je to.
Kišna teglica je apsolutno savršena stvar za sve biljko-ubojice poput mene. Ne želite ni znati kakve sam sve biljke imala i kako su završile. Dovoljno da vam kažem da imam još samo dva kaktusa.



Za trenutke opuštanja, set za izradu vlastitih mirisnih svijeća kojih nikad dosta, i aparatić za izradu mjehurića. Ma uživancija na kvadrat! Jer mi to zaslužujemo :)



Gledam ovu sliku cijeli dan i i dalje mi baš nije najjasnije kako ova lebdeća polica funkcionira, ali manje bitno.. Bitnije je da znam da bi mi bila pravo osvježenje u stanu ili uredu.
Ako tražite poklon za spavalicu, evo odlične ideje - vražji sat koji urla, jurca i skriva se po stanu i nema šanse da uz njega ikad više zakasni na posao. Vjerujte mi na riječ, vidjela sam ga na djelu. Jedini je problem što ne znam koliki bi mu, bar kod mene, bio životni vijek. Jesam li vam već kad spomenula da sam ujutro malko agresivna? Ili možda da mrrrrzim paukove? I tko onda kaže da su nam dijamanti najbolji prijatelji, pih! ;)
Auto-trepavice su možda već malko isfurane, ali i dalje su mi preslatke. A ne bih se bunila ni protiv cijelog kompletića, kao na slici, jel'te.


Cure, što kažete? Biste vi voljele imati nešto s ovog popisa?

33 komentara:

  1. Jao te trepavice zelim iako nemam auto :D Zelim auto zbog trepavica hahah :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post jer za 99% stvari nisam ni znala da postoje. Ničemu se ne bih bunila da dobijem na poklon, a sebi bih najradije kupila set za izradu mirisnih svijeća :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe znaš da nisam ni ja, a vjeruj mi da mi je trebalo tri dana samo da se odlučim koje ću staviti u post :D
      I meni je set pri vrhu liste :) p.s. danas sam si upiknula lijepe čokoladne svijeće u Lidlu, mmm :)

      Izbriši
  3. istina, ženama je nekako lakše kupiti jer postoje ti klasični izbori, ali opet se znamo ponavljati i počinje nam faliti originalnosti...i onda ova tvoja objava dođe kao naručena. Koliko sam puta mami kupila crnu kožnu torbu ili kozmetiku...puno, a možda i previše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakše je jer je izbor veći, ali se opet nekako sve svede na isto, zato sam odlučila malo promijeniti ploču i drago mi je da ti se svidjelo :)

      Izbriši
  4. ovaj će ti moj komentar biti u nastavcima jer sam od jutros puno puta pokušavala ostaviti komentar, pa mi se sve nešto brisalo.

    Jako mi se sviđaju sve tvoje ideje, pogotovo one kulinarske prirode, aparati za sladoled, kokice i tava za čokoladnu pizzu...a tu ubrajam i onaj grijač za kavu jer je za mene kava hrana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mislila da samo ja uvijek uspijem nešto smrdati pa moram tipkati isto po pet puta, e sad mi je lakše hehe
      I tu smo iste, odgovorno tvrdim da bez kave nema života ;)

      Izbriši
  5. trepavice za auto su me oborile s nogu...mislim da bi one najbolje fukcionirale kao iznenađenje..staviš ih i onda kad ih sretna vlasnici vidi..ma tko se ne bi oduševio?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Njih planiram naručiti budućoj šogorici za njezin novi autić, a zamisli kako će tek slike s vjenčanja biti dobre :) Već sam viđala nešto slično, njezin s trepuškama, a njegov s brkovima, ma genijalno!
      p.s. ima ih na ebayu već za dolar, dva :)

      Izbriši
  6. Rešila si da nas baciš u trošak :D Stvarno se vidi koliko si se potrudila oko ova dva posta i baš sam uživala u oba, a i dobila sam brdo inspiracije :) Podrazumeva se da sve navedeno želim i za sebe, naravno :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ups! Sad se sramim :)) Hvala ti puno, baš si mi uljepšala dan s ovim komentarom :*

      Izbriši
  7. Ja sam skoro prije godinu / dvije kupila te trepavice za auto, preslatke su mi, ali sam na kraju ipak odustala iz solidarnosti prema dečku koji ga vozi puno češće od mene :D :D

    Što se tiče shoppinga, meni nakon ovog vikenda treba sakriti novčanik negdje jer sam se iscijedila do maksimuma. Ali su pronađeni super pokloni, a bome sam i sama jako dobro prošla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rajfić, trepavice, hmm da.. ne bi bilo dobro hihi ;)
      A čuj, za to starije seke i služe, a treba to gledati i kao dugoročnu korist i uspomene (tako se uvijek najbolje utješim) :D Nek ste se vi odlično provele, a ja ne mogu dočekati da mi dođe moja :)

      Izbriši
  8. Odličan post, za većinu stvari nisam niti znala da postoji, jako su mi zanimljive pogotovo spoon saver... Da meni neko pokloni ovakve stvari bila bi prvo iznenađenja i sigurno ne bi očekivala. Sigurno No. 1 za poklon iznenađenja nekome.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je nekako i bio cilj, odmaknuti se malo od klasike i mislim da su baš ovakve stvari idealne za osobe koje vole iznenađenja, a pogađaš - ta sam! :) Baš mi je drago da ti se svidjelo :)

      Izbriši
  9. Sve je divno, ali nekako mi je ova stvarčica za sladoled najviše zapela za oko. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam tko to ne bi volio imati, a da ne pričam kako bi se savršeno uklopila u moju crveno-bijelu kuhinju :)

      Izbriši
  10. Predobar popis, svemu bih se obradovala osim trepavica za auto i paukoubojice. Da, čak i stvari za kuhanje imaju prednost :D Ove trepavice su mi isto kao umjetne trepavice na curama, dobre su za slikanje, a paukova i većine kukaca se ne bojim pa mi ne treba to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reći ću ti samo ovo - dobro da sam sjedila kad sam pročitala ovaj komentar! :D

      Izbriši
  11. Mmm, čoko pizza, ne bih se bunila, mada bih ga popreko pogledala jer sam na dijeti. :)
    Sviđa mi se mnogo šolja na kojoj se može pisati kredom.
    P. S. Ja pijem hladnu kafu. :)
    Baš mi je drago što sam naletela na ovaj blog, dobro ja vama došla, čitamo se! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakva dijeta, kakvi bakaraći u 12. mjesecu, to se ostavlja za 1. mjesec. Znaš ono, novogodišnje odluke, novi početci i tako to.. ;)
      I meni je ta šalica predivna, a što se tiče kave, ti si onda nešto poput moje sestre, ona je u stanju cijeli dan piti istu šalicu kave dok ih ja za to vremena popijem bar 5, 6 i to mi je najdraže dok je još vrela :)
      I meni je drago što sam naletjela na tvoj, iako još nemam svoje klince, imam cijelu malu četu nećaka i volim ih kao svoje, a tvoji su postovi tako topli i iz njih se može puno toga naučiti. Dobro mi došla i naravno, čitamo se! :)

      Izbriši
  12. Divne ideje..videla sam uzivo ove trepavice na kolima i odusevila se koliko to slatko izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Sve Sam procitala... redovita sam, ne brini, samo odgovaram u ratama :) Dok cete vi sve imati male smizlice, sve ce vam biti jasno :p
    Liste su ti mrak i to i muske i zenske. Na muskoj me odusevio upaljac i da mu vec nisam kupila parfem, narucila bih mu taj upaljac. Gospin mi nije pusio par mjeseci pa je sad opet poceo i nekako mi se cini da ce nastaviti :) Sve u svemu, originalna si... ja uvijek mucim muku s tim darovima za njega jer sve sta se njemu svidja su super skupe teknikalije pa posto nisam Vicky Bechkam, nemam bas 3 milje kuna za poklon :p
    Ja bi sebi onu salicu i grijac za kavu... u sta bi mi to lijepo sjelo... uvijek mi se kava ohladi kad radim sto stvari odjednom i zaboravim srkati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da jesi :* Meni i ovako dan traje prekratko, ne znam kako ću tek kad ih budem imala :D
      Moj je prestajao već x puta, najduže je čini mi se trajalo cijelih 3 dana, nemreš bolivit, u kojima je btw pojeo valjda 5 kila bombona i sve što je stigao pa je skontao da mu je ipak isplativije pušiti haha.. A da već nema Zippo, i ja bih ga vjerojatno naručila, ali ovako sam se radije odlučila za onaj sat.
      Šalica i grijač su super stvar za sve nas kavopije :) Samo se nadam da i funkcionira, jer imala sam neki doduše žnj kvalitete koji je samo lijepo svijetlio, ali ni g od grijanja nije odrađivao.

      Izbriši
  14. Odlicne stvarcice! Rado bih imala ovu masinu za kokice,obozavam ih jesti :) Mada ako bi vec gledala poklon za moju mamu vise bih joj uzela ovaj cookie stamp posto ona obozava da pravi razne kolacice :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih ne volim, ali bih ih rado pripremala za dragog i goste, uz to idealno bi mi se i bojom i dizajnom uklopila u moju kuhinjicu :) I stalno ju spominjem, ali sve mi se čini da ovaj moj ništa ne konta, morat ću počet crtat. Ah, ti muški! :D

      Izbriši
  15. Jaooo kišna teglica!!!! Definitivno moj favorit! Ma to mi treba, jer većeg ubojice zelenja od mene nema :) Šta da ti kažem, meni ni kaktusi nisu ostali :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima netko gori od mene, jeeeeej! Sad si mi baš uljepšala dan hahah :**

      Izbriši
  16. Haha, ovu budilicu bih baš voljela vidjeti na djelu. :D Super prijedlozi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne bih, iako mislim da je kao stvorena za mene :D Hvala ti!

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014