četvrtak, 23. travnja 2015.

[U gostima] Svashtaonica

četvrtak, 23. travnja 2015.
Pozdrav dragi moji čokoholičari! Već sam vam rekla da će ovaj moj mali kutak biti prava svaštara, a danas imam za vas pravu slasticu! Štoviše, pravu pravcatu, oriđiđi Svashtaonicu, jeej! :)

Iako ga nemam više gdje spremati, nakita mi svejedno nikad nije dosta i stalno sam u potrazi za nekim novim komadima. Pretražujući tako lijepe ogrlice na netu, sasvim sam slučajno naletjela na Ivanin profil krcat prekrasnim handmade nakitom koji me oduševio! Ispod je ogrlica koja je, između ostalih, kriva za sve jer su mi Babuške jako drage i podsjećaju me na bezbrižne dane djetinjstva, obojane smijehom i zabavom. Bila je to apsolutno ljubav na prvi pogled i tko god vam kaže da ne postoji, laže ;)
Nisam mogla odoljeti, a da joj ne pošaljem poruku i pozovem u goste na moj mali blog da i vama ispriča ponešto o sebi i da vam zajedno pokažemo samo mali dio njezinih unikatnih radova.


Reci nam nešto o sebi.

Ime mi je Ivana, živim u Koprivnici. Po zanimanju sam diplomirani ekonomist, i već neko vrijeme činim kap u moru nezaposlenih :) U slobodno vrijeme izrađujem nakit i uređujem drvene predmete. Volim i škljocati fotoaparatom, peći kolače, a u zadnje vrijeme i pripremati zdrave slastice.
Kako i zašto si se počela baviti kreativnim radom?

Za sve je krivo preuređenje jedne prostorije, prije nekih 6 godina. Naime, dragi ima baku na selu, i kako smo svaki vikend odlazili tamo, odlučili smo preurediti ljetnu kuhinju u naš kutak za odmor. Kako smo imali skroman, gotovo nikakav budžet, sve smo radili sami, preuređivali namještaj, farbali, šivali.. Shvatila sam da istinski uživam u tome i tu je sve počelo. Kupila sam akrilne boje i počela ukrašavati čaše, staklenke, vaze. Kako volim učiti i isprobavati nove stvari, polako su na red došli i decoupage, izrada nakita, šivanje platnenih torbi, preuređivanje starih predmeta. Nekako je spontano došla i želja za pisanjem bloga, kojeg prvenstveno smatram svojim virtualnim dnevnikom. Obzirom da "svaštarim", nekako je bilo logično da ga nazovem Svashtaonica /http://www.svashtaonica.blogspot.com/. Kasnije sam pod istim imenom pokrenula i Facebook stranicu /klik/.
U međuvremenu sam ostala bez posla pa mi je kreativni rad, osim hobija, postao i svojevrsna terapija, bijeg od svega lošega i negativnog.


Trenutno sam najviše okupirana izradom nakita, prvenstveno ogrlica, od glinamola, lima, kartona.  No zabavljam i igram se s puno toga, uređujem drvene predmete - kutijice, vješalice, tacne, podmetače, izrađujem privjeske - za ključeve, torbe i sl., šivam platnene torbe - za shopping, užinu, šetnju. Izrađivala sam i lampice za lučice, oslikavala jastučnice.

Što te inspirira?

I sve i ništa :) Ima dana kada jednostavno nemam inspiracije, sjednem i gledam u boje, uzorke, salvete.. i ništa. Najčešće mi ideje padnu na pamet kada radim nešto sasvim deseto, nevezano uz kreativni rad.


Kad sam joj poslala poruku i predložila da mi bude gošća na blogu, Ivana je rado pristala, ali na spomen intevjua rekla mi je da nije baš osoba od riječi i da više voli da o njezinom kreativnom radu govore slike i njeni radovi. Zato, uživajte u još malo Ivaninih prelijepih ogrlica, naušnica, torbica, kutijica, magnetića.. Ne postoji bez razloga ona stara izreka da jedna slika govori 1000 riječi..


A kao šećer na kraju dolazi iiiii.. nešto što je Ivana velikodušno odlučila pokloniti jednom čitatelju Chocoholic Logic-a..


..ova prekrasna ogrlica!

Da, može biti upravo vaša uz malo sreće i kreativnosti. A evo i pravila koja trebate poštivati ukoliko ju želite prošetati gradom ovog proljeća (sva su obavezna, zato pozorno čitajte da ne bismo morale nekoga diskvalificirati radi nepoštivanja)

  • lajkati Svashtaonicu na Facebooku /klik/
  • lajkati Chocoholic Logic na Facebooku /klik/
  • lajkati i sherati (javno) ovu sliku --> klik, slobodno pritom tagirajte prijatelje i pozovite ih da nam se pridruže
  • ispod iste te slike u komentaru napišite kako biste ju vi nosili (opišite outfit, složite sliku u Polyvore-u ili bilo kojem drugom programu, sve je dopušteno;)
  • ako nemate Facebook, nema problema, sherajte ovaj post na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži koju koristite (G+, Twitter, Pinterest..) i u komentarima ispod napišite svoj odgovor.

Darivanje je otvoreno za Hrvatsku i traje do idućeg petka, 1. svibnja u ponoć, nakon čega ćemo Ivana i ja u roku od dan-dva odabrati odgovor koji nam se najviše svidio i objaviti rezultate na našim Facebook stranicama. Dobitnik/ca će zatim imati 24 h da se javi Ivani u inbox i dogovori s njom detalje.


Radujemo se vašim odgovorima i želimo vam svima puno sreće! :)


Ivana i Mila

Broj komentara: 11:

  1. Volim ovakve postove, uvijek otkrijem nekog zanimljivog i kreativnog, a sve ove stvarčice mi se jako sviđaju, pogotovo ona prva babuška i torbe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno se divim tim ljudima, koliko samo ljubavi, vremena i strpljenja ulažu u svoje radove.. Fasciniraju me iz dana u dan! Ivana je moja prva počasna gošća, a sigurno će ih biti još :)
      I mislila sam da će se tebi torbe svidjeti :) Jedva čekam čuti tvoju kombinaciju!

      Izbriši
  2. Ivanin je nakit baš kreativan i upečatljiv i što mi se posebno sviđa svaki komad je skroz poseban. Ima tu i drugih lijepih stvari koliko vidim:) Ja se išto stalno nečim bavim, radim samo honorarno pa sam i ja zapravo na neki način nezaposlena. Mislim da je i meni taj kreativan rad nekakav ispušni ventil ponekad...a ponekad se treba malo i pomučiti, nije uvijek kreativan rad relaksacija, nekad i umori.

    Svidjele su mi se jako ogrlice, ali i te torbe....drvene kuticije na kolače i babuške su preslatke. Hvala na predstavljanju, uvijek je užitak vidjeti ovako divne radove, a lijepo je i kad se blogeri međusobno podržavaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene su očarale, drago mi je da se slažemo :) A Ivana je tako jedno simpatično i skromno biće, stalno viče nemoj me toliko hvaliti.. a ja mislim da zaslužuje i puno više :)

      Vidjela sam neke od tvojih radova i jako mi se sviđaju, pogotovo ona ogrlica iz zadnjeg posta. Čujemo se mi privatno još ;)

      Izbriši
  3. Preslatke stvari, svaka čast na darivanju, pravi unikat!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa i očekujem uskoro i tvoju prijavu, samo da znaš :)

      Izbriši
  4. ja bi oglicu nosila uz obične majice jer mi se čini da bi tako najviše došla do izražaja.

    OdgovoriIzbriši
  5. Toliko je nakit fin, unikatan, kvalitetno i privlačno napravljeno za oko da od gardarobe bih obukla nešto jednobojno da što više nakit dođe do izražaja. Predivni su ti i ostali radovi.

    OdgovoriIzbriši
  6. sono bellissime/i..e soprattutto originali ...le voglio *_*
    come promesso ti seguo :)

    http://theunbearablelightnessofs.blogspot.it/

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlični su mi postovi oblika intervjua :) jako dobra ideja!
    A nakit je zaista lijep, iako moram priznati da sam se zaljubila u kutijice :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa :)
      Slažem se s tobom, kutijice su zbilja posebne! I uvijek ti trebaju za nešto. Preslatke su mi i one za čaj, baci pogled na njenu fejs stranicu, kladim se da ćeš se zaljubiti još više :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014