nedjelja, 12. srpnja 2015.

[U gostima] Stuff by MHR

nedjelja, 12. srpnja 2015.
Svašta može mašta! Tako se možda najbolje može opisati moja današnja gošća i njezini prekrasni, maštoviti radovi. Njezina kreativnost i originalnost me oduševila već pri prvom pogledu na Stuff by MHR fb stranicu pa naravno da nisam dugo čekala i odmah sam ju pozvala sam u goste. Na moje veselje, Matea je pristala, a moram vam reći da me isto tako oduševila i brzinom odgovaranja na poruke i svojom jednostavnošću, tako da nam je objema bio pravi gušt pripremiti za vas današnji post :)

Osim što radi čuda od tkanine, drveta i boja, Matea obožava knjige i spremanje fine vegetarijanske klope te rado dijeli i korisne i zanimljive recepte na svom blogu, pa nemojte zaboraviti zaviriti i tamo!
No, da ne dužim puno, pogledajte sami što mi je sve ispričala o sebi i svom radu.
Obavezno čitajte do kraja, jer Matea je pripremila jedno slatko iznenađenje i za vas :)


Upoznajmo se! Tko stoji iza Stuff by MHR fejs profila?

Iza Stuff by MHR stoji jedna vrlo kreativna, trenutno nezaposlena, magistra primarnog obrazovanja Matea iz Virovitice.
Oduvijek sam voljela izrađivati nakit i nositi nešto što nitko drugi nema. Može se reći da se moja kreativnost po tom pitanju počela razvijati još od srednjoškolskih dana. Tek nedavno sam se okuražila i odlučila predstaviti široj javnosti. Postavši članicom udruge Start Art, napravila sam blog /www.stuffbymhr.blogspot.com/ i Facebook stranicu pod imenom SvaŠtarnica MaŠtarnica. Međutim, kako taj naziv nije bio lako pamtljiv, odlučila sam promijeniti ime u Stuff by MHR. Jednostavno je za upamtiti te u sebi sadrži inicijale mog imena i prezimena.


Što nas očekuje na tvojoj stranici?

Na stranici možete pronaći nakit, markere za knjige te razne ilustracije. 
U početku sam se priklonila izradi nakita, to su razni broševi od tkanine, od glinamola, drvene ogrlice, zatim, ima nešto i naušnica, također od tkanine. Spojivši dvije ljubavi, čitanje i drvo, nastali su drveni makeri za knjige oslikani akrilnim bojama. Međutim, u posljednje vrijeme nekako najviše provodim crtajući i bojajući drvenim bojicama razne ilustracije koje mi tijekom dana padnu na pamet.



Odakle sve dolazi inspiracija?

Inspiraciju pronalazim posvuda. Volim yogu te ju prakticiram u svakodnevnom životu, u tome sam pronašla inspiraciju za broševe Lotosiće. Za drvene ogrlice inspiraciju sam pronašla u radovima Andyja Warhola (čije radove iznimno cijenim i njega kao umjetnika) te u glazbi koju slušam. Inspiraciju za slike i drvene markere  pronalazim najčešće u svakodnevnom životu, u knjigama koje čitam, jer svaki od njih imaju poruku koju si možete protumačiti onako kako vama odgovara i kao takvu ju prihvatiti. Međutim, moram priznati da same ideje za pojedine kako ja to volim nazvati "projekte" dolaze iz snova, jednostavno se ujutro probudim s nekom novom idejom, tada se često sjetim izjave velikog slikara Vincenta Van Gogha "I dream my paintings and then I paint my dreams". Sanjam svoje slike i tada slikam svoje snove, kada je to izjavio, nije bio daleko od istine.


Gdje sve možemo naći i kupiti tvoje radove?

Možete me pronaći na Facebook stranici Stuff by MHR /klik/, Instagramu: @stuff_by_mhr ili na Etsy Shopu /klik/.


Kako funkcionira naručivanje? Mogu li ti se kupci obratiti s nekim posebnim željama?

Prije nekoliko tjedana otvorila sam svoj Etsy shop na internetu, tamo možete pronaći nešto od stvari koje radim te ih putem njega i naručiti. Međutim, na Facebook stranici se nalazi veća ponuda onog što radim. Uvijek sam za dogovor i realizaciju želja pojedinaca, tako da mi se možete slobodno obratiti.


Kakvi su planovi za budućnost?

Nekih velikih planova trenutno nemam po pitanju kreativnosti, tu sam gdje jesam, radim što volim. Što će biti sutra, tko zna. Iako bih najsretnija bila kada bih imala titulu kreativne učiteljice razredne nastave (što i jesam po struci).


I za kraj, reci nam kakvo si iznenađenje pripremila za naše čitatelje?

Drage čitateljice i čitatelji Chocoholic Logica, kako biste nakon napornog kupanja znali pronaći stranicu u svojoj omiljenoj ljetnoj literaturi, poklanjam vam jedan drveni marker koji će vam u tome pomoći.



Lijep pozdrav svima. Do MaŠtanja!


* * * DARIVANJE * * *
  • lajkajte Stuff by MHR fb stranicu /klik/
  • podijelite ovu sliku (javno)
  • u komentar ispod slike napišite odgovor na pitanje: koji je vaš životni moto?
  • lajkajte Chocoholic Logic fb stranicu  

Darivanje je otvoreno za Hrvatsku, a po dobrom starom običaju mr. random će odabrati jedno ime za 7 dana.


Kako vam se sviđaju Mateini radovi? Imate li još koje pitanje za nju?


Sretno svima! :)


Matea i Mila


Broj komentara: 14:

  1. radovi su joj stvarno fenomenalni, baš po mome guštu...nemam fejs da tamo lajkam, ali stvarno su za svaku pohvalu...jako mi se sviđaju njene ilustracije, baš su posebne.
    ...i ja volim izrađivati nakit i stalno nešto skiciram...što čovjek više radi, nekako i više inspiracije dolazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam na tako lijepim riječima...drago mi je da Vam se sviđaju radovi :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Noćna ptico, hvala ti na podršci mojoj gošći :)

      Izbriši
  3. Svaka čast mojoj imenjakinji na divnim radovima i super idejama, strašno mi se sviđaju drveni markeri, kako predobro! :)) You go girl! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne znam što je s tim Mateama, sve koje poznajem su baš baš predivne i tako kreativne dušice :) Morat ću dati kćeri jednog dana to ime, nema mi druge :))
      Hvala ti, i meni su markeri prekrasni!

      Izbriši
  4. Nevjerojatno je koliko sam Hrvatska obiluje kreativcima i divnim idejama... bravo za Mateu i puno srece u buducem radu i pronalasku posla u struci takodjer... voljela bih kad bi moji klinci mogli jednog dana "uciti" od nekog toliko kreativnog :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimljiv post! Odlicni radovi :)
    Svaka cast

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Preslatke stvarčice, svaka čast svim kreativcima kojih ima sve više i više :) želim im svima sreću, i da kupujemo što manje made in China stvari :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s Vama u potpunosti..treba se boriti protiv Made in China :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014