nedjelja, 21. lipnja 2015.

3, 2, 1 - kuhaj!

nedjelja, 21. lipnja 2015.
Rado bih vam se pohvalila da sam nestala s bloga jer sam bila na odmoru na nekom lijepom mjestu poput Francuske ili Španjolske, ali.. čekić, regips, sendvič, čokolada, silikon, špahtla, kist, rukavice, boje, kava, daske, cijevi, vijci... toliko zanimljiv je moj život zadnjih desetak dana. Ne nužno tim redom. Jesam li propustila spomenuti i Mt. Everest papira oko mene, jer mi je i na poslu doslovno ludnica? Ideja za nove postove je bilo kao u priči, a vremena niotkuda. Onih par minuta vremena za sebe bih provodila zavaljena u krevet  prelistavajući časopise o uređenju i Ikein katalog, i slagala listu želja, koja je beskrajna (kakvo iznenađenje,ha?;)). Kao šećer na kraju, u subotu je stigla vijest da mm već danas mora na poslovni put na petnaestak dana, pa sam i to malo vremena za vikend provela trpajući i izvlačeći rublje iz perilice i slaganje putne torbe. Srećom, nije otišao daleko. Samo cca 1100 km. Ali bar ću neko vrijeme imati više vremena za sebe :D Zavidite mi, priznajte! Znam, i sama bih sebi :D
Ruke mi otpadaju i jedva tipkam, ali poželila sam vas se! Što je novoga kod vas? :)
U planu sam imala natipkati jednu recenziju, ali oprostit ćete mi što će još malo pričekati jer još uvijek praktički nemam ni metar prostora u stanu u kojemu bih mogla taj proizvod i lijepo poslikati, a recenzija bez toga jednostavno ne ide. Ali, ima vremena, još koji dan i vraćam se lagano u ritam ;)
Umjesto toga, danas ću s vama podijeliti nekoliko zgodnih ideja za uređenje kuhinje. Što sam starija, sve više vremena volim provoditi ondje. Iskreno, da sam mogla to sama sebi reći prije par godina, kad mi je najvažnije bilo pronaći nešto u onoj hrpi na fotelji (koja me btw noću uvijek plašila) svoje sobe, mislim da bih se samo nasmijala. Uvijek sam pomalo mutila u kuhinji, najčešće kolače i torte, ali nikad nisam bila ta koja je zadužena za 'pravo' kuhanje jer sam živjela s majkom i bakom i ručak bi me uvijek dočekao spreman. Na neki način im zamjeram što me najčešće nisu ni puštale unutra, ali ruku na srce, nisam se baš ni pretjerano trudila. Zato se sad učim(o) ;)
A kad živite u 50-ak kvadrata i imate mini kuhinjicu, onda vam je svaki centimetar prostora dragocjen i želite ga što bolje iskoristiti, kako bi proveli što manje vremena tražeći i čisteći, a što više njupajući. Radi malog prostora, moja nova kuhinja je naručena po mjeri, uskoro i kompletirana, a sad mi preostaje dotjerati sitnice i upravo to je tema današnjeg posta.. Srećom, uz hrpu već spomenutih časopisa, tu je dobri stari Pinterest na kojemu možete naći hrpu ideja. Nadam se da ćete i vi pokupiti koju, ispod svake fotografije je link koji vas vodi direktno na više informacija/tutorijal.



via



 via








 via

via 

I za kraj, nekoliko praktičnih ideja koje bi mogle poslužiti..








Imate li vi sličnih problema s malim prostorom u kući/stanu i kako ste ga riješili? Ako imate još kakvu dobru ideju, pišite mi!


Mila


Broj komentara: 26:

  1. Preslatke su mi ove kutije za začine, obavezno moram nabaviti neke :D
    I ja se u zadnje vrijeme sve češće s mamom zadržavam na odjelima za uređenje i dekoraciju kuhinje, dnevne itd., a moram priznati da sam i ko dijete obožavala kuhinje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su fora, ne znam koliko se kuži ovdje, ali iza je magnet i odlično izgledaju na fridžu :) To si svakako planiram napraviti, samo moram smisliti gdje naći takve posudice, ili možda iskoristiti one male od maslina, koje btw ne volim pa ne znam kud ću s njima haha :D A nisu baš ni jeftine, morat ću smislit nešto povoljnije.
      Eto mene onda na kavu i na ručak :)))

      Izbriši
  2. ja imam iste probleme, ali ne i rješenje:) moja kuhinjica je u sklopu dnevnog boravka i stvarno zaslužuje to -ica na kraju, jer je jako malena...neko moje rješenje je uvijek držati sve na svome mjestu i čistiti barem jednom dnevno inače se to pretvara u kaos.

    Kod mene je inače kao i kod tebe...okružena sam papirima i s malo prostora jer smo zadnjih tjedan dana krečili kuću...stvari su konačno pri kraju, ali bilo je naporno...još me čeka jedan dan čišćenja....

    Meni je sad snova neka drvena kuhinja obojana u bijelo, pomalo shabby chic ( sto posto nepraktično, ali barem snovi to mogu biti) ili možda neka skroz modernistička varijanta kao iz nekog sf-a. Oboje će čekati...još dugo!

    p.s. hvala ti na komentarima, ogrlica iz zadnjeg posta će biti bolje vidljiva u idućem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E onda se razumijemo ;) Moja je odvojena, ali bilo mi je koma uopće naći elemente (a da me ne izađe 20ak tisuća kn) jer je u L i tu je još i dimnjak, ma čudesa!
      Onda bi ti se jako svidio stan moje sestre, kod nje je sve u shabby chic stilu i stvarno predivno izgleda, ili je bar izgledalo dok nije imala klince hehe.. I sama kaže, sad da ponovno kupi stan i namješta ga, nikad više ne bi tako. Lijepo je to na slikama i u časopisima, ali nimalo praktično.

      Izbriši
    2. znam da nije praktično, ali u tome je i čar vjerujem:)

      Izbriši
  3. Pinterest je odličan za ideje! Putem njega sam našla svoj dream bed, a sad se mučim s njegovom izradom ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, samo.. prava je ovisnost, mogla bih sjediti doslovno cijeli dan i listati! :)
      Držim fige da ga brzo završiš i da te ne namuči puno, a onda očekujem slikicu! :)

      Izbriši
  4. Uf koliko ja već fotki svog budućeg stana imam na Pinterestu, sad još samo da mi se posreći u životu pa da si ga mogu i kupiti jer trenutačno živim u podstanarstvu i to još u stanu koji je na prodaju tako iz njega možemo izletiti doslovno svaki dan pa nema nikakva smisla da nešto previše ulažemo u njega. Ali srećom pa je velik, ima 70ak kvadrata i čak i previše prostora za nas, ali nije bogzna kako uređen, pogotovo kuhinja, koja je totalno neinspirativna, pogotovo za mene koja doslovno nikad ne kuha, to mi je dečkov prostor i baš bi voljela jednog dana imati ogromnu fensi kuhinju da si on tu može dati oduška i uživati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti draga pod hitno moraš dodati ikone društvenih mreža na blog, ne mogu te naći nigdje ;) Kužim, ne isplati ti se ulagati u stan koji ti je tek usputna stanica. Želim ti od srca da uskoro nađete lijep (i povoljan) stančić samo za vas troje! Kakvi su planovi, ostanak u Rijeci ili Zagreb? Ili ipak Šibenik? ;) A onda očekujem i hrpu Mariovih finih recepata, a u tvoje fotke nimalo ne sumnjam :)

      Izbriši
  5. Koje super ideje! Mislim da svi imamo pomalo isti problem, moja kuhinja je toliko mala da sve miksere i uređaje moram spremati u sobu u ormar :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih gurnem u kut pa se kasnije cijela moram uvući da dohvatim nešto, sreća pa sam mala :D Super bi mi došla ova rotirajuća polica ili kako ju ameri zovu, Lazy Susan. Baš me zanima zašto :D

      Izbriši
  6. Ovdje ima stvarno puno odličnih ideja. Pinterest je prava stvar. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, potpis :) Sad sam malo švrljala po tvom profilu i našla puuuno lijepih stvari :)

      Izbriši
  7. DIY projekti su najbolja stvar na svetu!
    Pinterest takodje :) Zaista praktične ideje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ludilo mi je vidjeti što sve ljudima padne na pamet, imam jedan board samo sa recikliranim stvarima koje ću pokušati napraviti, pa kad-tad :)

      Izbriši
  8. Vidiš, živimo u skoro istom prostoru, s tim što je meni kuhinja najveća prostorija pa bi mi taj višak prostora dobro došao u ostatku stana :D "Patim" za tom forom, prozor uz sudoperu kao na prvoj slici. Jednog dana ;) Obožavam ovakve slike, mogu da ih gledam u nedogled i stalno pronalazim rešenja, ideje i inspiraciju. I da, dok se ne osamostališ, nema tu pravog kuvanja, makar je to bio moj slučaj, a sad u stvari shavatam da to i nije neki bauk kao što je delovalo, sve se može ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko samo znači raspored, prijateljica je nedavno kupila stan, ima par kvadrata manje od mog, ali izgleda pa skoro duplo veći jer je raspored prostorija fantastičan.
      I ja si želim takav prozorčić i pogled u veliko dvorište i klince i pse.. zato i je prva slika posta :) Želim ga od srca i tebi i sebi jednog dana.. nikad se ne zna ;)
      Istina, kad skužiš osnove, dalje ide kao podmazano. A sve je to na isti kalup, manje-više, što me jako obradovalo kad sam skontala :D

      Izbriši
  9. i sama nisam nešto aktivna u kuhinji,, kao i kod tebe i kod mene je mama maherica u njoj, sve je uvijek spremno i isplanirano u njenoj glavi haha
    jedva čekam vidjeti kako će ti kuhinja izgledati kada sve bude gotovom :D
    super su mi ove ideje za pohranu stvari, općenito volim gledati razna interijerska rješenja po Pinterestu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očito nam je svima Pinterest prirastao srcu, ah tko bi nam zamjerio :))

      Izbriši
  10. Nemam svoju kuhinju jer još uvijek živim sa svojima, ali igrom slučaja na tavanu već imam i previše malih kuhinjskih aparata , posudica , kalupa..tako da će mi trebati puno mašte i kreativnosti da sve to nekamo potrpam :)
    A još si želim i smootie maker i aparat za sušenje voća, hehehe
    Uz Pinterest će svakako biti lakše :)
    Posudice za začin su predobre. Obožavam staklenke za pospremanje svega i svačega, čajeva, sjemenki, suhog voća. Jeftino i praktično :)
    Veselim se fotkicama kuhinje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nimalo ne sumnjam u tvoju kreativnost i da će tvoja kuhinja jednog dana izgledati kao bombončić :)
      Vidiš, nisam ni znala za aparat za sušenje voća, sad sam ga malo guglala i lajk it! :D Ja sam si nekidan ispunila želju za novim blenderom pa sad miksam kao blentava hehe, a jako si želim i jedan slatki Dolce Gusto na tufnice :) Jednog dana :)
      I meni su staklenke prefora, i baš mi je drago što se sad po dućanima mogu naći i kao čaše sa slamčicama i ukrasi i slično :)

      Izbriši
  11. Pinterest je prezarazan za razne praktične ideje koje nikad skoro ne ostvarim :(
    Mi doma isto imamo jako malu kuhinju osobito kad se pogleda kolika nam je cijela kuća, kuhinja bi trebala biti kao one velike iz filmova i serija, i također joj je potrebno preuređenje (i proširenje). Ista priča kao i kod tebe mama (baka ponekad) kuha i da želim nešto kuhati samo bi mi prigovarala i tak to, pa zaobilazim kuhinju. :D
    Ja se nadam da ću za koju godinu uređivati kuhinju u vlastitom stanu/kući pa me možda to potakne na kuhanje. :D Do tada skupljam sve moguće ideje po Pinterestu haha :)
    Kad ti završi preuređenje slobodno se pohvali učinjenim, plus savjeti su uvijek dobrodošli. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ne podsjećaj me, koliko sam si samo ideja već tamo nakupila i budem sva tako entuzijastična, kao sad ću ja to sve nabrzinu isto kao na slici.. i onda ili nemam sve što mi je potrebno, ili moram žuriti negdje.. ili me iskreno samo uhvati lijenost i to tako stoji i čeka.. grozna sam :D
      Nikad nije kasno, samo ti skupljaj ideje, trebat će ti :)
      Kad skockam sve, onda možda složim i jedan postić :) Ali pričekat će još, ima tu posla kao u priči, a i trebala bih prije na tečaj fotografije hehe :D

      Izbriši
  12. Mislim da nema ništa inspirativnije od ovog malog kuhinjskog prozora! Divotica jedna! Mi smo podstanari... u prethodnome smo stanu imali super veliku kuhinju ali smo se morali iseliti jer je kćer od gazda odličila živjeti sama... otišli smo u veći stan što je super jer smo dobili novog člana a i imamo ogroman vrt ali je kuhinja zato ona stara i drvena a i pečnica mi nije u najboljem stanju :/ Opet, glupo mi je ulagati jer nije naše... Ja najviše uživam u slasticama, ostalo radim jer i kada moram, ali i muž je dobar... ne volim kuhati baš ali eto, slatko me jedino veseli :)
    Ideje su divne i nadam se da će se radovi brzo privesti kraju... znam koliko je to naporno a da ćeš se ti odmoriti od g. muža! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jao i naša kuhinja je strašno mala i na rasporedu je za renoviranje od kad smo se uselili, a to je bilo prije nekih 6 godina! ;) To ne bi bilo ništa čudno da mi i otac i bolja polovica nisu stolari i većinom rade kuhinje po mjeri, ali znaš kako se kaže...u postolara najgore cipele! ;) Nije to zato što nemaju vremena već zato što kompliciraju pa će tako i moja kuhinja jednog dana (ako ikada bude) biti od inoxa, a ne kao sve normalne od iverala ili drveta! ;) Ali ne petljam se, samo strpljivo čekam! :) Nego, što se tiče ovih metalnih posudica sa magnetima za začine, toga ima u intersparu i komad je nekih 13 kn, ali su jako loše, teško se otvaraju i dosta hrđaju! U Ikei imaš slične ali većeg promjera i puno su kvalitetnije, 3 komada za nekih 50 kn! Ja sam posudice za začine pravila od malih staklenki od kašica za bebe, samo za njih ti treba ful jak magnet jer su staklene, ali i toga ima na ebay-u! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ajme savrseno! Obozavam ovakve sitnice kao i sve vezano za kucu i dom... stvarno predivno, a ideje su super! Uskoro planiram zapoceti samostalan zivot i jedva cekam da ove slatke brige dodju na red! :*

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014