četvrtak, 11. lipnja 2015.

DIY Lak za nokte

četvrtak, 11. lipnja 2015.
Nekidan sam otišla u Offertissimu samo po teglicu za novi cvijet, a onda kako to već ide kad odem tamo samo na 5 minuta i samo po jednu stvar, zadržala sam se valjda predugo jer su se moji već zabrinuli jesam li se srušila gdje usput :D  Izašla sam van ne s jednom, nego s tri teglice, bilježnicom s Gorjuss, novom svijećom, kalupima za praline i par Moment lakova i sjenilo, za probu. Odlučila sam biti malo hrabrija ovo ljeto baš po pitanju sjenila i odmaknuti se od nudastih koje koristim otkad se šminkam uopće pa sam si uzela jedino koje je bilo u boji na polici - žuto, i to za cijelih 8 kn! Svidjelo mi se jer je jako mekano i pigmentirano. Možda i natipkam recenziju ako bude zainteresiranih ;)

Tek kod kuće sam skužila da sam kupila plavi lak, opet. (Trebalo bi mi ih zakonom zabraniti!) Sjetila sam se da sam na Pinterestu par dana ranije vidjela simpatičnu polka dot plavo-žutu manikuru pa rekoh ajde neće se baciti. Ali gle čuda - moj jedini žuti lak se stvrdnuo i nije bilo druge nego ga baciti u smeće. I što sad? Palo mi je na pamet da uzmem prozirni lak koji i tako ne koristim i ubijem novo sjenilo. Kako mi je ispao eksperiment, pogledajte u nastavku :)


Koristila sam:
  • prozirni lak za nokte - Golden Rose


  • sjenilo u boji po želji - i staro koje ne koristite vam može sasvim dobro poslužiti! U ovom sjenilu ima 1,5 g.

  • komadić papira
  • čačkalica
  • mala zdjelica ili tanjurić
 I show može početi! :)


Korak 1. Uništite sjenilo! Šmrc! Sad moram po novo :D  Dobro ga usitnite čačkalicom i prstima, sve dok ne postane prah.


Korak 2. Slijedi prljavi dio posla (kao ovo prije nije bilo). Napravite tuljac od novinskog papira, stavite ga u grlo laka i polako uspite usitnjeno sjenilo u bočicu. Ja sam se poslužila malom plastičnom žlicom. Ako imate bolju ideju, vičite!


Korak 3. Izmiješajte sadržaj bočice čačkalicom i dobro protresite.  I voilaaaaa, vaš novi lak je gotov!

U lak možete dodati i šljokice ili dekoracije po želji, recimo neke od ovih s Born Pretty Store-a / klik / klik /
Možete iskoristiti i moj kupon za 10% popusta, na blagajni utipkajte: ACLT10.



Korak 4. Nalakirajte nokte i divite se :D


Na slikama su 2 tanka sloja.

Isprike na komatoznim noktima i kožici, to nisam ja. To je moj Domestos. Živ'lo krečenje i ribanje danima poslije!

Opcionalno
Korak 5. Na netu sam našla još jedan koristan savjet - ako želite da vaš lak ima mat efekt pomiješajte ga s malo gustina. Nisam isprobavala pa ne znam pali li, ako budete radili hokus-pokus obavezno mi dojavite! ;)


Jedina mu je mana za koju još nisam našla lijek što se nakon nekog vremena sjenilo u laku spusti na dno pa ga morate ponovno dobro protresti, što dovodi do mjehurića. Ipak, kažu da je lakove prije korištenja uvijek dobro staviti u frižider na 10-15 minuta i da to uvijek pali. Hvala Saneli kojoj sam ukrala ovu sliku s fejsa :)



Dragi mi kaže da mu izgleda kao.. nešto neprijatno što obavljate na jednom mjestu gdje i kralj ide pješice, if you know what I'm talkin' about. Enivej, frankly my dear I don't give a damn! :D

Kako se vama sviđa moj novi lak? :D

Mila

34 komentara:

  1. predobra ideja! probat cu ovo jednom i ja! ovo sa gustinom sam znala i prije. u bočicu ubaci još jednu manju perlicu da ti moze lakse razmutit lak. blago vama za ofertisimu, jako mi fali što je nema ovdje, pogotovo zbog lakova

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tog se uopće nisam sjetila, hvala ti!
      Možda i bolje da je nemaš, mislim sigurno je bolje za tvoj novčanik :D

      Izbriši
  2. Ovo je baš odlična ideja, nisam to nikad radila. A Offertisima je ovisnost, ni ja ne izlazim dugo, dugo nakon što uđem :D Uvijek nađem nekih sitnih gluposti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je doslovno pod nosom, gdje god idem moram svratiti da vidim što je novo.. i onda se izgubim u svim tim sitnicama i potrošim pola plaće :))

      Izbriši
    2. blago tebi! dakle, ona ti je blizu kao i meni joker. uvijek sam se pitala kakav je izbor lakova kod njih, bijeli i crni su uvijek potrebni, a moje srce je roze boje! imam 2-3 njihova laka ali rado bi ih još! ♥

      Izbriši
    3. Ogroman im je izbor, mislim da je veći čak i od nekih drogerijskih brendova. Gle: http://www.offertissima.hr/sminka/ :)) Ako si zapikiraš neki, samo mi se javiš na mail pa se dogovorimo da ti pošaljem, nikakav problem ♥

      Izbriši
  3. Predobra ideja :) obožavam diy stvari, prije mi je stol uvijek izgledao ko gradilište :) grrrr stalno me podsjećaš s nekim svojim mučkalicama koliko mi nedostaju vremena kad sam imala vremena za to :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Eee da zaboravila napisati :) nisam ljubitelj žute boje al ova mi baš izgleda lijepo, toplo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma zato ja i sheram samo ovako instant 5minune ideje :))) Hvala ti, baš sam si zadovoljna i ponosna :D

      Izbriši
  5. Ovo je super, u svakom slučaju bolje napraviti lak nego pustiti da neiskorištena sjenila propadnu...a pretpostavljam da ih svaka od nas ima hrpu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živa istina, a i dalje ih samo gomilam. Nema veze što ih ne mogu potrošiti za 3 života haha ;)

      Izbriši
  6. meni se jako sviđa ovaj žuti lako koji si stvorila, savršen za ljeto.... ja sam ovo probala par puta (mješanje lakova, dodavanje sjenila) i uvijek su bili zanimljivi rezultati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će još bolje izgledati kad ulovim malo boje ;) Hvala ti!

      Izbriši
    2. da, žuti lak fenomenalno izgleda s prepanulim rukama.

      Izbriši
  7. Iako inače ne volim žutu boju previše, svi žuti lakovi su mi savršeni za ljeto, pa i ovo tvoja. :D Muški i njihovo ne shvaćanje ljepote šarenila na noktima. Imala sam s dečkom i njegovim frendovima raspravu oko toga i po njihovom samo su crveni lakovi lijepi valjda jer su sexy, eventualno tamno ljubičasti i crni hahhaa, a moji frendovi odobravaju sve "normalne" boje a čude se svim kričavim i tak nekim "neobičnim" haha.
    Već sam par puta razmišljala napraviti ovo sa sjenilom, čak bih i mogla probati s jednim starim prozirnim koji ničem ne služi, ali mislim da imam previše lakova pa mi nije potreban još jedan :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim ja da se pojavio i neki 3. dio kod tebe, da znaš da idem odmah škicnut :)
      A što se tiče boja, moj je totalni daltonist pa umirem od smijeha kad on opisuje neki od mojih lakova :D

      Izbriši
  8. E pa dragi nije u pravu :D Meni ovo deluje savršeno i svaka čast na ideji! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ma vidi, vidi kako je ovo dobro ispalo, nikad ne bi pomislila da se ovo može izvesti! Ja obožavam žute lakove i svi oko mene ih mrze, ali boli me brigaaa :)) Baš je lijep na noktima, svaka čast na ideji! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je žuta druga najdraža boja i nisam mogla vjerovat da imam samo jednog žućka i to nekog prastarog, kojem nije bilo spasa. Baš mi je drago da ti se sviđa :)

      Izbriši
  10. Ja sam si prošlo ljeto kupila žuti Colorama lak i obožavam ga! Čim krenem na GO (prošle sam godine još radila a na poslu bi me izbacili da nosim takve boje), vadim svoje luđačke boje i u akciju... Ove pak godine imam "problem" klinaca i nedostatka vremena da sjednem i lakiram, ali budem... dobro da si me podsjetila! Jako, jako volim žutu i ovo ti je super ideja!
    I da, ja jesam za recenziju sjenila... u zadnje sam vrijeme otkrila da od šminke postoji nešto više od maskare, pudera i rumenila pa sam spremna "upiti" nova znanja :)
    A muški generalno mrze sve boje osim eventualno crvene na noktima pa se ne sekiraj! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam ga malo guglala, predobro izgleda! Hehe ma moj generalno mrzi sve lakove, pogotovo ako ih ne daj bože nekim slučajem lakiram u istoj sobi. A ja baš volim taj njihov smradac :)
      Dogovoreno, čim isprobam još pokoji tipkam post :)

      Izbriši
  11. Genijalna ideja. Nisam pojma imala da se sjenilo može koristiti i u ove svrhe. Koliko ih imam, trebat će mi litra prozirnog laka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahha ova ti je dobra! Bilo bi dobro naći ih negdje u rinfuzi i mućkati cijeli dan :D

      Izbriši
  12. Odlicna ideja, ovo prvi put vidim, moracu da probam. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Super ideja, evo može da se doda i metalna kuglica unutra da se promućka pre svakog korišćenja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, tog se nisam uopće sjetila dok mi Tina gore nije dala ideju! Taman mi se raspala jedna stara narukvica pa sam si mislila kud ću s tim kuglicama, alo evo bar jedna je zasad našla svoje mjesto :)

      Izbriši
  14. super ideja ! haha stvarno sam se nasmijala izjavi tvog dragog :D barem nemaš problema, da ti nije iskren :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod njega ti važi ona što na umu, to na drumu. Navikla sam, iako mi ponekad dođe da ga malo.. jel'te, zadavim :D

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014