petak, 3. srpnja 2015.

Sanex Dermo Invisible anti white marks 24h anti-perspirant

petak, 3. srpnja 2015.
Nedugo nakon moje prve recenzije Sanex Dermo Pro Hydrate gela za tuširanje /klik/, javila mi se simpatična gospođa Branka iz Colgate Palmolive Adria, te ljubazno ponudila svoju pomoć i podršku oko svega što me bude zanimalo vezano za Sanex proizvode. Također me zamolila moje kontakt podatke kako bi mi poslala još neke uzorke njihovih proizvoda. Očekivala sam 2,3 uzorka u onim mini vrećicama, kako to već ide, i ugodno sam se iznenadila paketom u kojemu se našao Sanex Dermo invisible anti white marks 24 h anti-perspirant na kojeg sam već bila bacila oko radi ovog anti-white.
Budući da dosad nisam imala ovakav tip nazovi suradnje s brendovima pa ni potrebe za disclaimerom, danas vam imam potrebu reći da možete biti sigurni da, bez obzira na to jesam li kupila proizvod svojim novcem ili sam ga dobila, ću na svom blogu iznositi samo svoje iskreno mišljenje jer ovo je moj kutak i ovdje vladaju moja pravila, pa što god netko drugi mislio ili rekao o tome. Ako ste čitali moj prvi post, onda to već i znate ;)

A sad natrag na recenziju. Nakon što sam ga dobro istestirala u svim mogućim vremenskim uvjetima i životnim situacijama, mogu vam prenijeti svoje dojmove.


Budući da je Sanex nov na našem tržištu i možda je nekima od vas ovo prvi susret s njim (iako u zadnje vrijeme primjećujem sve jači marketing na tv-u i u časopisima), samo ću vas kratko podsjetiti na to da djeluje već više od 30 godina diljem Europe pod geslom "Održava kožu zdravom" i nudi dermatološki testirane proizvode s formulacijama nježnima za kožu i uz manji broj sintetičkih kemikalija.

Kao i većina sličnih anti-perspirant proizvoda, Dermo Invisible dolazi u slatkoj plastičnoj bijelo-ružičastoj ambalaži. Ipak, razlikuje se po nečemu, što mi je ispočetka bilo vrlo zanimljivo, baš kao djetetu koje dobije novu igračku :)) Cijelo vrijeme stoji naopako! To znači da nema klasičan poklopac ili navoj, već se donji dio zakrene ulijevo, a gornji izvadi iz njega i onda koristi. Vrlo sam stručno sad ovo objasnila, zar ne? Sigurna sam da ćete kad ga idući put vidite u dm-u barem probati otvoriti, ako ništa drugo :D Ružičasti dio, koji se i koristi, je jajastog oblika pa savršeno sjeda u ruku. Po sebi ima i malene točkice, koje će se svidjeti svim polka-dot ljubiteljicama poput mene.
Sam patent je vrlo čvrst i nemate straha da će vam se otvoriti u torbi, čak i da ju ne znam kako protresete i bacite kad umorni dođete kući. Isprobano ;)
Količinski dobijete 50 ml, koje je potrebno iskoristiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja.


Roll-on kuglica je srednje veličine. Lijepo se okreće i nikad mi dosad nije zapela, što mi se znalo događati s drugim sličnim proizvodima pa sam morala gurati i čačkati prstima, fuj! Sama tekstura nije premokra niti presuha, mislim da je taman i prilično sam zadovoljna kako se brzo posuši. Ne treba ga puno nanositi, tako da se sporo troši. Radi ambalaže ne vidite koliko ga je još ostalo, ali zato ga možete lagano protresti i čuti. Ako ga baš ne koristite 5 puta dnevno, a nemate ni potrebe za tim, sigurno će vam trajati pa barem nekoliko mjeseci.
Miriše svježe. Prvi put kad sam ga pomirisala podsjetio me na jorgovan, ali moj nos nije baš ekspert za mirise pa me nemojte držati za riječ :D

Prošao je sa mnom puno toga. Svuda idem pješice i dnevno napravim i do 10-ak kilometara, što vezano za posao, što ako ću poslije posla prošetati do svojih ili do grada na kavu, tu je i obavezna šetnja s njuškama bar 3 puta dnevno, itd.. i jako sam zadovoljna. Koži pruža ugodan, osvježavajući efekt i suptilan miris, a ljudi se i dalje žele družiti s vama i ne prave grozne face, jer neugodnih mirisa nema. Nikad ga nisam nosila baš 24 h pa vam ne mogu reći koliko je ta informacija točna, ali pružit će solidnu zaštitu tijekom cijelog dana. I ono što mi je druga najvažnija stvar kad je riječ o ovakvim proizvodima - ne ostavlja bijele tragove na odjeći. Ako me što ljuti, onda je to kad mi majica ostane bijela i kad ju moram ribati 6 puta da sperem te tvrdokorne gadove.


Sastojci:
Aqua, Alluminum Chlorohydrate, Glycerin, PPG-15 Stearyl Ether, Steareth-2, Cyclomethicone, Steareth-21, Parfum, Dimethicone, Capryryl Glycol, Talc, BHT.

Kao što vidite, ne sadrži alkohol ni parabene, ali na drugom mjestu su aluminijeve soli, radi kojih se o anti-perspirantima dosta pisalo u negativnom kontekstu i povezivalo ih se s rakom dojke pa sam si dala truda i pročitala sve što sam našla o toj temi, prvo radi sebe, a onda da to kasnije mogu podijeliti i s vama.
Antiperspiranti su u mnogim časopisima o ženskom zdravlju i na internetu uglavnom prikazani kao proizvodi koji začepljuju znojne kanale i time sprječavaju izlučivanje toksina koji se nakupljaju u limfnim žlijezdama i uzrokuju mutaciju stanica raka.
S druge strane, nisam našla nijedan podatak, članak ili dokaz (kako god) od strane stručnjaka da to i je istina. Naprotiv, pronašla sam nekoliko studija (npr. Nacionalni institut za borbu protiv karcinoma, Američko onkološko društvo i dr.) koje u potpunosti odbacuju takve tvrdnje.
Koriste se više od stoljeća, imaju kiseli pH koji pomaže da se zaštitini kiseli omotač kože održi zdravim. Imaju antibakterijski učinak koji pomaže u suzbijanju neugodnih mirisa i znojenja.
Jedino na što stručnjaci često ukazuju je mogućnost da se tijelo izlaže rizičnoj dozi aluminija i time povećava rizik od raka dojke nanošenjem anti-perspiranata na kožu neposredno nakon depiliranja. Što mi ima smisla, jer sigurno da je obrambena moć kože tada smanjena.
Zašto su onda na zlu glasu? Spomenula sam već mnoge ženske časopise i internetske stranice, koje su fantastično oružje u rukama kozmetičkih kompanija. Ubacivanjem bubice u uho i širenjem (dez)informacija, bez puno potrebe za dokazom svojih tvrdnji, a u borbi za što veći dio kolača, sva sredstva su dopuštena.
Jako me zanima što vi mislite o ovoj temi!


Osim ovoga, u ponudi su još i: Dermo Extra Control 48-satna zaštita uz micro talc, Dermo Sensitive za osjetljivu kožu, Dermo Total Protection 7 u 1 complex te linija za muškarce: Double Protect i Dermo Active Control.
Cijena: 22,90 kn (dm)


Jeste li već isprobali koji Sanex proizvod? Kakvi su vaši dojmovi?


Mila


21 komentar:

  1. Iskreno, ja ne bježim od aluminija ljeti jer se prestrašno znojim a jedino on smanjuje znoj no ipak sam u stalnoj potrazi za prirodnim dezićem.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja mislim da su dezodoranski više došli na loš glas jer kod puno žena iz nekog razloga izazivaju oteknuće žlijezda ispod pazuha i onih grudnih...mislim da su tvrdnje da izazivaju rak dojke pretjerane...i kitovi i dupini su počeli dobivati rak dojke, a nitko ne zna zašto. Kod njih dezodorans sigurno nije uzrok.

    no, nekakve nuspojave su svakako moguće kao i kod drugih kozmetičkih pomagala. Ja nekad imam periode kada se uopće ne šminkam i nekako mi se čini da mi je tada lice najgore i koža u bezveznom stanju iako je redovito čistim. Tako da...pitanje je koliko zaista ima toksina u šminci....nekako sumnjam da maskara, puder i ruž mogu sadržavati toliko opasnih tvari koliko se nekad tvrdi, a isto vrijedi i za deziće.

    Ja sam kupila jedan od tih takozvanih zdravih dezodoranska u DM, marka je isto DM....jako sam zadovoljna, ali zapravo mi se kod njega sviđa što ima posve neutralan miris. ovaj bi bila spremna probati, volim rolice...nekako mi najmanje zapravo pašu oni sprejevi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj, gdje ima dima, ima i vatre i sigurno je da kroz razne proizvode unosimo u organizam i stvari koje ne bismo trebali i nisu najzdravije na svijetu, ali mislim da sigurno ne u toj mjeri koliko se nas "plaši" sa svih strana. A mediji su takvi da kad jedan krene s nečim, onda kud mali mujo tu i svi ostali pa se to pumpa i preuveličava danima i tjednima, dok ne nađu novu žrtvu i tako u krug.
      Ustvari kažu da su dezići zdraviji, jer oni samo neutraliziraju neugodne mirise, tj. ubijaju bakterije, a anti-perspiranti sprječavaju znojenje - alum. soli. Ali kako sam i gore napisala, neki tvrde da su neznatno povezani s tom bolešću, neki da su više, ali nigdje nisam našla dokaze za te tvrdnje, napominjem od stručnjaka jer članak u časopisu možemo napisati i ti i ja i Pero..
      I meni su sprejevi niš koristi!

      Izbriši
  3. Ja bih ga rado probala, ali nisam sigurna da ga ima kod nas :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod nas su tek nedavno stigli, tako da škicni u neku drogeriju, možda se i iznenadiš! Pokušala sam na njihovom webu doznati gdje su sve dostupni, ali nisam uspjela pronaći.

      Izbriši
  4. Ja sam Nivea roll-on sljedbenik! ;) Prirodne varijante su mi do sada zakazale...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, meni su Niveini ostavljali bijele tragove, posebno Stress protect kojem sam se tako veselila, a na kraju je završio u smeću..
      Koje si prirodne dosad isprobala? Da ih znam izbjeći.

      Izbriši
  5. Ja već par godina koristim uvijek isti rozi Neutro Roberts roll-on i obožavam ga :) Ali vidiš, dečko mi je spomenuo da će mu ubrzo zatrebati novi dezić pa bi mogli baciti pogled na ovu mušku liniju :) I nakon ovog teksta (svaka čast na svim provjerenim informacijama, baš si se super pripremila) ja imam poriv skoknuti u DM (gdje sam bila već dvaput u dva dana i nijednom nisam izašla praznih ruku uff) i samo otići otvoriti ovu bočicu jer sam ko malo dijete...da :D

    Što se tiče sastojaka, ja sam totalno grozan primjerak ženskog roda koji tu stranu bočice gotovo nikad ne gleda. Sramota, znam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, potrudila sam se kažem prvo radi sebe i svog zdravlja, a onda i da to mogu podijeliti s bližnjima i vama.
      Muški još nisu došli na red, ali mogu ti reći da fantastično miriše :) Ah taj dm, obilazim ga u širokom luku ovih dana (osim onog gela za tuširanje hehe), visok mi je datum :D
      Ja obavezno bacim pogled na rok trajanja, sastojke tu i tamo, ali kad imam vremena volim na mobu prošvrljati po cosdna, pogotovo ako se radi o preparativi.

      Izbriši
  6. Ja koristim Niveu, ali volim proćitati o novim proizvodima :) Nisam 100 posto da li ima taj proizvod u našim trgovinama ali imati ću otvorene oči ;) xx Maja
    ❤ http://majasmuffin.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ima, vi ste ipak malo zapadnije pa i noviteti prije stignu do vas ;) Čekiraj ih svakako, mislim da nećeš požaliti.

      Izbriši
  7. Jooooj... ja radim u farmaceutskom sektoru i ima svega kao i svagdje ali nikako u onoj mjeri u kojoj se pise... Najbolje da se vratimo u Srednji Vijek i prestanemo se i prat i mirisat i cijepit... SVAKI kozmeticki ili nekozmeticki proizvod na svijetu moze negdje nekome nastetiti... netko ce pojesti pesticidima zatrovanu jabuku i nece mu biti nista dok ce netko pojest jagodu iz bakina vrta i odapet.
    .. Ja ne volim ekstreme nikakve vrste i kad mi netko pocne k....t o raku iz dezica, vode ili mrkve lijepo kazem da svi moramo umrijeti od necega :) i ne debatiram previse... svako ima svoj izbor i tocka!
    Ugl, ja se bas raspisala... probati cu dezic iako vec godinu koristim jedan od Garniera koji me "cuvao" u vrijeme ludih hormonalnih znojenja u trudnoci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno svi moramo umrijeti od nečega hahha baš si me nasmijala ;)) Ma znaš što? Ivanu za predsjednicu!!! :*
      Nisam probala nijedan Garnierov, možda dođe na red kad ovaj potrošim, iako mislim da ga najradije ne bih nikad ni mijenjala ako ovako dobro nastavi raditi svoj posao :)

      Izbriši
  8. meni je plavi isto super i drži dosta dugo, u početku mi je bio ono kao i svaki drugi dok nisam počela samo njega koristiti i vidjela da nema više crvenila poslije brijanja we we :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Superiška, meni je plavi idući na listi za probu :)

      Izbriši
  9. Što se raznih bolesti tiče ne vjerujem da su samo štetni i "štetni" sastojci uzrok, ali sigurno niti nije zdravo koristiti toliko kemikalija koje gotovo svakodnevno koristimo. Mislim da je važnije smanjiti korištenje svih mogućih proizvoda na minimun nego ne koristiti nešto ako tijelo vidljivo ne reagira na to. Meni zbilja nije jasno nanošenje dezića nakon tuširanja, a prije spavanja, mislim da je bolje da se koža tada odmori i da se na "pravi način" znojimo.
    Sad sam se sjetila reklame za valjda najnepotrebniji proizvod ikad - intimni dezodorans, to nema šanse da je zdravo. :o
    Budući da sam se prebacila na prirodne dezodoranse neću kupiti ovaj (ali izgleda da sam još jednu manu Loku našla :(), ali budem preporučila jer po tvojem pisanju zvuči zbilja savšeno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oko prvog dijela se definitivno slažemo, ali čekaj, intimni -- što?! Prvi put čujem za to! Doslovno, WTF i pobogu, zašto? Ne kužim ni kako se to stavlja, mislim još tako osjetljivo mjesto.. ajoooj muko moja kakva je to marketinška patka, koja bi recimo mogla mlađim curama napraviti gadne probleme :( Mislim, meni je gel sasvim dovoljan, a ako već netko primijeti neugodne mirise "tamo dolje" to valjda znači da su se razvile kakve bakterije i trebao bi ginekologu. Šta ne? Čudo.

      Žao mi je što te Loko razočarao :(

      Izbriši
    2. to intimno čudo sam viđala u Zg po jumbo plakatima ovo proljeće, ali već dugo nisam vidjela nit jedan. Prvi put kad sam vidjela mislila sam da krivo vidim haha. Budem baš proguglala malo. Strahota u svakom slučaju čemu još i to. :o

      Izbriši
  10. Zvuči vrlo dobro. Sviđa mi se što stalno stoji naopako, što lijepo miriše i što ne ostavlja bijele tragove. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ne samo da zvuči, mislim da više od toga što se i tebi svidjelo ne mogu ni tražiti tako da sam jako zadovoljna :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014