utorak, 30. lipnja 2015.

Isprintajte si makeup

utorak, 30. lipnja 2015.
Današnji post je svojevrstan nastavak sage o svemu što mi netreba. Pogađate, opet sam se zaljubila preko ušiju! A mislim da ćete i vi, čim čujete što sve ovaj mališan po imenu Mink može.

                                                                                                             via

The makeup industry makes a whole lot of money on a whole lot of bulls. They charge a huge premium on something that tech provides for free. That one thing is color.

Izjava je to Grace Choi, koja je dugo proučavala beauty industriju i shvatila da većina proizvođača koristi iste temeljne sastojke (pričamo o dekorativnoj kozmetici, da ne bi bilo zabune), bez obzira radi li se o Sephori ili Offertissimi te da najviše love zarađuju upravo na bojama koje koriste. A kako su printeri danas dostupni svima, a tinta koju koriste je identična onoj koju beauty brendovi koriste za svoje proizvode, osmislila je vlastiti mini 3D printer, Mink, koji začas može isprintati bilo koju nijansu sjenila, ruža ili rumenila.


Grace je na predstavljanju prototipa Minka na TechCrunch konferenciji prije nekoliko mjeseci pokazala i kako sve funkcionira:

Prvo, odaberite boju koju želite. Može vam poslužiti bilo koja fotka s weba.


Program za identifikaciju boja će zatim 'zapisati' boju kao kombinaciju brojki i slova, odnosno kod, koji treba ubaciti u program za uređivanje kao npr. Paint ili Photoshop, a nakon toga ju isprintati na bijelu/bezbojnu kremu.



A ovako izgleda finalni proizvod i swatch za nevjerne Tome.. ;)




Sve ove slike su ustvari screenshotovi ovog videa, kojeg predlažem da pogledate i poslušate Grace i njezine ideje i odgovore na pitanja žirija.



Ako vas zanima još više, možete posjetiti službenu stranicu hellomink.com i možda i naručiti jedan, jer su od prije nekoliko dana dostupni po cijeni od oko $300.


Meni se ideja sviđa i mislim da bi baš bilo zgodno za par minuta imati ruž koji sam nekidan vidjela na Taylor Swift, a bez izlaska iz stana i peglanja kartice. Ili jednu nijansu sjenila iz Naked2 palete koje mi se jako sviđa, a ne želim i ne mogu izdvojiti toliko novca za nju.


Što vi mislite? Može li ili hoće li Mink unijeti pomutnju u beauty industriju? 

Hoće li klasični ruževi i puderi otići u povijest?


p.s. Od jučer se družimo i na Instagramu, možete me naći kao @mila.chocoholic ;) Ostavite mi i svoje nickove u komentarima ispod ;)

Mila

Broj komentara: 28:

  1. Kupila bih ovaj printer da imam love za takve stvari, ali mislim da neće uspjeti promijeniti beauty industriju jer ipak je doživljaj svima otići u drogeriju/parfumeriju i priuštiti si neku sitnicu ili neki skuplji proizvod.
    Ja bih ruževe i sjenila printala, puno boja (samo koje želim) u manjim gramažama. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Išla bih i ja i dalje u drogerije isprobati testere, a onda bih si uštedom ovdje priuštila sve parfeme koje želim :D

      Izbriši
    2. Hahaha pa postoje dobre kopije parfema bolje na tome uštedjeti :-) ja prodajem neke pa ak želiš probati pošalji mi poruku u inbox :-) kak mi je loša reklama hahaha (niije mi reklama nit bila cilj :-))

      Izbriši
    3. Haha ma samo se ti reklamiraj, nema ništa loše u tome.
      Neke sam već isprobala i bili su mi onako blah.. ali čujemo se svakako! ;)

      Izbriši
  2. Ovo je genijalno!!! Ocu jedan...tata kupi mi make up printer je hit za nove generacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kako moja mama kaže.. i tata bi sine! :D

      Izbriši
    2. da, znam:) baš mi je nešto prošla kroz glavu onu pjesma 'tata kupi mi'....i razmišljam što će sve novim generacijama biti na raspolaganju.

      Izbriši
  3. Zvuci jako zanimljivo i bas se pitam hoce li svi poletjeti za ovim cudom :D svida mi se sama ideja, al' ne vjerujem u to dok uzivo ne isprobam :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja jedva čekam vidjeti prve dojmove i recenzije, tek od nekidan je krenuo u prodaju pa im se nadam uskoro :D

      Izbriši
  4. Pa ja nisam imala pojma da je ovako nešto moguće! Genijalno! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni sama vjerovala kad mi je prijateljica pričala da je na tv-u vidjela prilog o tome pa sam krenula u istraživanje i.. lajk it na kvadrat! Ako je tako, kako ona tvrdi.. :)) Vjerujem da ćemo još čitati o Minku uskoro ;)

      Izbriši
  5. Zanimljiva stvar i možda je to budućnost svijeta, od printanja šminke, stvari do odjeće itd. Samo moguće da će te stvari biti dostupne samo bogatima jer bu skupe :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, ali sjeti se samo prvih mobitela, njihovih cijena, a o dimenzijama da ne pričam hehe.. a danas ih imaju svi, od djece pa nadalje, i to po nekoliko komada. U biti, kad se sjetim svoje prve cigle, uhvati me nostalgija za trajanjem baterije, dok ovo go*no punim svaki dan :D Tehnika je sigurno budućnost, kao i konzumerizam, a što dalje, kvaliteta je sve lošija i cijene brže padaju, tako da nikad se ne zna.. ;)

      Izbriši
  6. Nadam se da budu jednog dana izmislili i neki printer za lakove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa čuj, kako je krenulo.. nikad se ne zna! Mogla bi poslati mail Grace da vidimo što se da učiniti i po tom pitanju :D

      Izbriši
  7. Ovo sam vidjela još davno prije i nekako nisam oduševljena time :D Mislim da printer ne može napraviti takvu kvalitetu kakvu recimo imaju UD sjenila ili tako neke ''marke'' :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće, iako je Mink zadužen isključivo za boju, a kvaliteta samog sjenila/ruža ovisi o bezbojnoj kremi ili pigmentu na koji printaš. Iako mi baš još nije jasno kako haha, ali evo javim vam jednom kad ga isprobam :D

      Izbriši
  8. Prvi glas! A mislila sam da sam sve vidjela. Nemam pojma kako će ovo odjeknuti u beauty svijetu ali definitivno bih voljela imati tako nešto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I eto opet te uspijem šokirat haha.. ;) Mogli bismo uskoro kod stranih blogera čitati recenzije, a onda možda jednom doživimo i da ga ugledamo kod nas. Ludo me zanima kako funkcionira uživo :D

      Izbriši
  9. Kako ti samo uspiješ pronaći sve ove ludosti, to mene najviše zabavlja u svemu :))
    Svaka joj čast na ideji, ali moram priznati da se meni ovo ne sviđa, nekako mislim da je u ovakvim slučajevima tehnologija malo pretjerala...dugoročno gledajući, pitanje je gdje bi nas ovakvi načini 'proizvodnje' odveli. Ja ću uvijek biti ona koja voli otići u dućan i kupiti si ono što mi treba. Ma čak i ako si nešto ne mogu priuštiti (Naked paleticu kao i ti trenutačno), nije bed, uvijek se nađe zamjena ili nakon nekog vremena uspijem stvoriti novce kojima si uspijem priuštiti ono što silno želim :) Što da kažem, volim dućane i shopping kad me pukne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj, što da ti kažem.. konačno sam otkrila svoj skriveni talent :D
      Sjeti se samo kolika je ogromna razlika između našeg djetinjstva i sadašnjih klinaca, tako da me čisto strah što nas tek čeka, već su krenuli kojekakvi roboti, letovi na Mjesec, itd.. Neke su mi ideje baš ono brrr, ali ovu bih igračkicu svejedno voljela imati kod kuće, a da bih se skroz odrekla shoppinga, to nikako :D Iako, tko zna kako će i dućani izgledati za koju godinu.. ali tko živ, tko mrtav.

      Izbriši
    2. Ma nek oni rade što god hoće, ali neee dirajte mi dućane :D
      Ili ako ništa drugo, bar nek mi ostave DM, sa ostalima se nekako već mogu snaći haha

      Izbriši
  10. Vau... za ovo nisam cula! :)
    Dok ne izmisle printer za cipele, ne provlacim karticu ;)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jutros čitam da frajeri u Dubaiju grade 3d zgradu, hej! Stvarno onda ne znam što se čeka s printerom za cipele :) I torbice! :))

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014