utorak, 6. listopada 2015.

DIY Piling za usne

utorak, 6. listopada 2015.
Nakon vikendaškog slatkog posta, danas je na red došao još jedan pa moožda i slađi. Doduše, ne tako ukusan, ali isto ga možete jesti. Mislim, ako baš želite ;)
Cijeli život muku mučim s ispucalim usnicama, a pogotovo je to slučaj u hladnijim mjesecima kada vjetar nemilosrdno šiba po licu i ne mogu se nasmijati k'o čovjek jer me ranice po usnicama peku kao sam vrag. Poznato?
Prvi piling za usne koji sam koristila kako bih ih dovela u red i u kojeg sam i danas zaljubljena je Lush Bubblegum. Mini staklenka, roza boja, slatki miris žvakaćih guma, ma tko bi mu odolio? Iako se kad uđem u Lush osjećam kao u zemlji čudesa i najradije bih sve te šarene loptice ponijela kući, shvatila sam da općenito često puta izdvojim i previše novčića za nešto tako maleno i u biti jednostavno, u smislu da bih i sama lako kod kuće i uz minimalan trošak mogla napraviti nešto slično.
Zato sam odlučila zasukati rukave i napraviti svoj piling za usne.
Nije to nikakvo otkrivanje tople vode, ali nadam se da će ipak nekome ovaj beauty recept biti od koristi ili ćete možda dobiti ideju za poklon? ;)


Osnovni sastojci pilinga za usne jesu šećer i ulje.

Šećer je prirodan piling zbog granulastog oblika zrnaca te najvažnije - sadrži glikolnu kiselinu (AHA) koja ima učinak eksfolijacije, uklanja mrtve stanice na površini kože, poboljšava kvalitetu i ton kože i potiče obnovu stanica brže nego što to može samo tijelo.
O dobrobitima ulja za našu kožu (i kosu) svi već znate.
Uglavnom sam u beauty pripravcima kao i u kuhinji koristila maslinovo ulje, sve dok kod blogokolegice Zipa This nisam pročitala odličan članak o kokosovom ulju /klik/ i otad ga dodajem u sve i svašta i naprosto obožavam :) Važno je naglasiti da je najbolje i najčistije djevičansko pa ako imate mogućnost izbora, uvijek izaberite njega umjesto onog rafiniranog.

Dakle, koristila sam:

  • kokosovo ulje
  • med
  • bijeli šećer
  • smeđi šećer
Bijeli kristal šećer je nešto grublji radi većih zrnaca pa sam zato ubacila i malo smeđeg, koji ima anti-bakterijska svojstva i bogat je vitaminom B.

Po želji pilingu možete dodati i kap, dvije limunovog soka (potiče obnavljanje kože), cimeta (potiče cirkulaciju), arome i/ili jestive boje za ljepši izgled i okus.

Trebat će vam još i prazna ambalaža od neke potrošene kremice i drveni ili plastični štapić za miješanje.


U posudicu stavite ulje i med i dobro izmiješajte, a zatim postupno dodajte i šećer. Količina ovisi o vašim željama - netko voli da je piling suhlji i grublji, netko rjeđi.. Ja preferiram neku sredinu i stavila sam otprilike po jednu čajnu žličicu svega.
I voila, piling je spreman za korištenje! :)

Ja ga koristim nekoliko puta na tjedan kad god se sjetim, obično navečer.

Prije samog pilinga ponekad znam pripremiti kožu usnica tako da na njih stavim ručnik koji sam prethodno smočila toplom vodom, ali to nije obavezno.
Piling obično nanosim prstima, ali možete koristiti recimo i štapić za uši, i masiram ih nekoliko minuta. Pazite da pritom ne budete pregrubi kako ih ne biste dodatno izgrebali! Na kraju usnice isperem mlakom vodom. Na njima ostane film od ulja, koji se s vremenom upije i dodatno ih hidratizira.
Nemojte zaboraviti nakon svega nanijeti omiljeni balzam (ja volim Melem) ili vazelin, o kojem planiram natipkati zaseban post uskoro.


Etogac! Instant-brz-i-jednostavan beauty recept sa sastojcima koje vjerujem već imate u kuhinji. Uživajte! :)

Kao i uvijek, bit će mi drago pročitati vaše dojmove u komentarima ispod, a ako ga isprobate, podijelite sa mnom sliku na fejsu.


p.s. darivanje u suradnji s PixieDust traje još danas! klik,klik!

Mila


34 komentara:

  1. Za usne ne pravim piling već ih po potrebi istrljam vlažnim ručnikom, ali zato za tijelo pravim svake nedjelje.
    Ja se inače borim sa ljuštenjem usana i do sada mi je pomogao samo AlpStories balzam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam i ja znala raditi prije, dok nisam otkrila kako usne poslije ovakvog pilinga budu mekane i glatke :)
      Super da ti je pomogao, planiram ga isprobati čim ga presele u stick ;)

      Izbriši
  2. Ovo svakako moram isprobati kada uhvatim vremena jer su mi usne trenutno katastrofa :')

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da će ti se svidjeti! A stvarno je brzo i gotov, nema tu puno mudrolije :)

      Izbriši
  3. Ovo je došlo taman na vrijeme, prije hladnih dana i zime. Ali mislim da ću još u to dodati neki ekstrakt da poboljša okus. :) Divno, već čekam isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nego, taman na vrijeme za tamnije ruževe. Baš me zanima kako će izgledati, slobodno šibni koju fotkicu ;) Ja sam tražila bubblegum ekstrakt, ali nisam našla nigdje (kod nas).

      Izbriši
  4. Ja sam imala Lushov piling ali brzo mi se osušio i potom sam prešla na Green Girl. Sad trenutno nemam ni jedan tako da bih mogla isprobati ovaj tvoj receptić :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GG ima super stvari, planiram naručiti onaj Simply the best serum koji si recenzirala, a ovakve stvarčice si ipak više volim smućkati sama praktički besplatno ;) Javi dojmove!

      Izbriši
  5. Usne su mi vec duze vreme katastofa, ljuste se, ma uzas... Ovo moram probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ti fali vitamina A? Papati puno mrkve, rajčice dok još ima i povrća općenito. I piti puuuno vode (a prava ti se javila haha) ;)
      Nadam se da će ti pomoći, probaj staviti više meda jer je odličan ovlaživač i kasnije i pogotovo navečer ih dobro namaži vazelinom. I budi uporna :) I javi rezultate!

      Izbriši
  6. Hhaha zbilja 2u1, pogodila sam na instagramu :)
    Većinom zaboravim raditi piling usana, sva sreća rijetko mi baš jako ispucaju. Najčešće kada radim piling lica i usne istim pilingom malo izmasiram, kada se sjetim uzmem med i šećer i to mi je super, jednostavno i brzo :)
    Sviđa mi je i tvoj recept, ali znaš da se držim dalje od kuhinje hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi, jesi haha ;) E vidiš na dobrom si putu, samo obavezno dodaj još malo ulja i uživaj. Ne moraš čak niti prići kuhinji, sve u kadi obaviš i vidjet ćeš kako je dobro :D

      Izbriši
    2. Čim ima neke sastojke iz kuhinje je kuhanje :P
      Kada ode u Kemig opskrbiti se uljima koje namjeravam koristiti kod čišćenja i njege kože budem izmiksala ovakav piling :)

      Izbriši
  7. Ja koristim kokosovo ulje i secer kao piling za celo telo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, odlično je za cijelo tijelo, ja ga utrljam nakon depilacije i koža mi bude taaako glatka :) A kosu da ne spominjem :) Žao mi je što ga i prije nisam otkrila, ali sad nadoknađujem sve propušteno hehe

      Izbriši
  8. U pravo vreme! Taman pred ovu zimu, kad su nam usta osetljiva. Super post, probacu ;)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljeti ih još nekako držim pod kontrolom, al kad krenu niske temperature i hladni vjetar, brrr.. Hvala ti, nadam se da će ti se svidjeti. Bit će mi drago čuti i tvoje dojmove :)

      Izbriši
  9. ja sam piling s šećerom i maslinovim uljem radila par puta, ali nisam nikad u većoj količini....pošto imam kokosovog ulja, probati ću ovu tvoju varijantu. Nisam znala da šećer ima i ta neka svojstva koja su dobra za usne, mislila sam da igra isključivo mehaničku ulogu kada je piling u pitanju....je li mogu ovo koristiti kao opravdanje za jedenje slatkog? mislim dobro je za usne, za ne?;););););) evo da se nadovežem na komentar gore, mogao bi ovo biti piling za cijelo tijelo, zar ne? no, prvo ću isprobati na usnama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još ako dodaš neku aromu unutra, mmm.. kud je korisno, kud se malo zasladiš, ma ne može bolje :D
      Drago mi je da si saznala nešto novo :) Kokosovo ulje je fantastično za cijelo tijelo, a probaj ga staviti i na kosu na recimo pola sata prije pranja, da vidiš kako poslije bude mekana :)

      Izbriši
  10. Poznate su mi tvoje "patnje" jer i sam svaku zimu muku mučim s usnicama koje mi budu u rasulu (a toliko volim nositi ruževe :(). Nemam naviku raditi piling za njih već ih često onako blago ostružem namočenim ručnikom i onda nanesem neku Cold kremu u debelom sloju i bude donekle bolje.
    Sličan piling si radim za tijelo osim što koristim maslinovo umjesto kokosovog ulja...
    Probati ću i ovaj recept... vjerujem da je odličan... hvala dragička! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam, znam kako ti je.. a koji ruž lijepo izgleda na suhim usnama, nijedan. Pogotovo ako preferiraš tamnije nijanse.
      Meni se još više sviđa u ovoj kombinaciji, jako je hranjivo i za suhu kožu (i kosu) dušu dalo :) A možda dijelom i zato što obožavam kokos i raffaelo hihi ;) Javi :***

      Izbriši
  11. Upravo shvatam da nikada nisam probala tako nešto :D Mislim, znam da postoje ali mi se ne daje novac na nešto u suštini jednostavno, a nikad mi nije palo na pamet da i sama napravim tako nešto. Popravljam to prvom prilikom :) Ja nemam neki veći problem sa ispucanim usnama, mada mi se desi naravno i to čini mi se baš kad bih nosila neki mat ruž i onda grrrr, deluje bezveze i ništa od toga :/ Moraću i ja da napravim tako nešto, a što kažeš, baš je fina ideja i za poklon :) :* <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, nije to ništa komplicirano a ni magično bome da bih davala toliko novca. A efekt je isti. Moraš, moraš popraviti i javiti mi kako ti se svidjelo :)
      Zamisli ga tek u boji, u nekoj lijepoj posudici pa smisliš fora naziv i staviš naljepnicu i mašnicu.. Pa tko se ne bi oduševio :)

      Izbriši
  12. Pilinzi su jedina DIY avantura koju sam do sada isprobavala. :) Dobila sam prije zimu, dvije jedan za usne, mislim da je Loko, i bio mi je super i od tada sam rekla da toliko mogu i sama napraviti. I mogu. :D I da, kokosovo ulje i sama koristim za sve i svašta. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I još je slađe kad je tvojih ruku djelo, šta ne? :))
      Ja ga doslovce trpam u sve i svašta i baš mi godi. Još kad skontam kako ga najbolje koristiti u kuhinji, gdje će mi kraj biti :D (savjeti dobrodošli:)

      Izbriši
  13. Na svu sreću, nemam problema sa usnama zimi, tu i tamo ih po potrebi malo prođem mokrim ručnikom i to je to dok za tijelo i lice imam brdo različitih pilinga jer ih obožavam haha :D
    Ali ovo mi zvuči kao super ideja, ful jednostavna, čak i one lijene poput mene :) Kokosovo ulje još nisam isprobala iako sam čula da je odlično, ali budem budem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sretnice jedna! A ove za tijelo mi ne spominji, frapirala sam se kad sam ih stala brojati nekidan, ne znam ni otkud su se stvorili :D
      Na kokosovo ulje sam se skroz navukla i sad nadoknađujem sve što sam propustila :) Odličan je u pilingu, poslije depilacije, kosa mi je predivna otkad ga stavljam prije pranja, čula sam i da super skida makeup.. obavezno isprobaj :)

      Izbriši
  14. I ja sam se zaljubila u pilinge za usne kad sam daaaavno otkrila Lush bubblegum,pa sam probala i onaj njihov neki sa cokoladom,zatim sam ove tj.prosle zime narucila od Loko jedan pilingic i zadovoljna sam,ali mislim da bi bio red da i sama smuckam jedan,stvarno je jednostavno,cak i meni koja sam prelijena za te DIY projekte:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja valjda jedina još nisam isprobala ništa od Loko, morat ću to ispraviti ;) Ali o ovakvim stvarčicama volim čitati i istraživati po netu pa zasukati rukave, pogotovo kad su ovako jednostavne i gotove za 5 minuta :)

      Izbriši
  15. Moj je bubblegum pri kraju, a jedna mi je posudica još na lageru pa ne krećem odmah u kuhinju, ali kada ih dokrajčim, znam gdje ću se podsjetiti za recept! ;) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si se opskrbila ;) Sastojci mu stvarno nisu magični, jedino što preslatko izgleda a pronaći ću ja i gdje najpovoljnije nabaviti taj bubblegum ekstrakt :D

      Izbriši
  16. kombinaciju šećera i kokosova ulja koristim za tijelo, a za usne četkicu za zube i grožđanu mast XD ona mi je najbolja od svih balzama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da, dobra stara grožđana mast :) Imala sam Olivalovu od jagode, dobro si me podsjetila da bih mogla ove zime potražiti i neki drugi okus :)

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014