utorak, 10. studenoga 2015.

Magična svojstva baby pudera

utorak, 10. studenoga 2015.
Možda ste pomislili da sam zadnjih dana bila zauzeta stranačkim aktivnostima, ali jok. Neće to u moju butigu! :D (Iako već sanjam Božu koliko puta dnevno ga čujem/vidim) 
Enivej, laptop se danas konačno odlučio smilovati da mogu s mirom (i sa čekićem na pristojnoj udaljenosti) sjesti i natipkati novi post, i odati hommage jednom od najboljih i najsvestranijih prijatelja, kojega uvijek moram imati u kupaonici, baby puderu. Iako nemam bebača, ali to ne znači da ne volim sve baby proizvode koji taaako lijepo mirišu i automatski me asociraju na nešto jako nježno, mekano i toplo :) Usto, nekako imam i osjećaj da tu proizvođači najmanje muljaju što se sastojaka tiče pa su mi samim time još draži. Iako se u zadnje vrijeme puno priča o tome da Talc koji je jedan od njih izaziva karcinom, ali isto prije nekoliko dana sam čitala i za puno drugih sastojaka pa i meso, što je po meni totalno blesavo. Ali to je samo moje mišljenje. Uvijek se sjetim kako je moja draga blogokolegica Ivana jednom rekla, od nečega se ionako mora umrijeti ;)

Mogla bih vam sad satima hvaliti npr. one velike četvrtaste Babylove blazinice ili također njihov gel za kupanje od glave do pete, i ustvari jedva čekam dan kad ću ići u shopping za bebu i mamu, ali vraćam se temi ovog posta i danas ću vam opisati na koje sve načine koristim to malo bijelo čudo, a vi me u komentarima slobodno nadopunite.



Isprobala sam većinu baby pudera na našem tržištu, ali na kraju se uvijek vratim klasiku, Nivei, koji mi je nježan, fino miriši i ima odličnu ambalažu, koja baš sjeda u ruku. Rok trajanja mu je 12 mjeseci od otvaranja.


Vjerujem da već znate kako je odlična zamjena za suhi šampon, ali moram početi s tim, jer: a) kosa mi se jako brzo masti i imam osjećaj da bih ju trebala prati svaki dan (upomoooć!), b) a ljenčina sam koja odgađa pranje dokle god može, c) najviše ga trošim upravo za tu namjenu pa je logično.

Jednostavno lagano napudram šiške i vlasište na strateškim mjestima i potom se nagnem i dobro ju istrljam suhim ručnikom i počešljam se. Samo pripazite da ne pretjerate i ne izgledate kao da ste upravo izašli iz mlina.
Dosad sam u životu bila plavuša, brineta, crvenokosa i šućmurasta, jedino crnka nikad, i mogu vam potvrditi da provjereno funkcionira. Ono što je još dobro je da mi nikada nije izazvao svrbež, perut niti išta slično. Jedina je šteta što ga u ovu svrhu možete iskoristiti samo jednom i već navečer ili sutradan nemate drugog izbora nego oprati kosu, ali hej i to je nešto!
Mislim da je ovo odlično rješenje umjesto relativno skupih suhih šampona, koji se dosta brzo troše, dok ćete bočicu baby pudera (100 g) platiti cca 15-20 kn, ovisno o proizvođaču, a trajat će vam mjesecima.

Na isti način upija znoj npr. ispod ruku ili između bedara i zadržava svjež miris, a p.s. slično vrijedi i za naše njuškice i njihove krevetce ;)


O povećanju i podebljavanju trepavica sam već pisala u ovom postu: /20 super jednostavnih beauty trikova i savjeta/.

Trebat će vam maskara, baby puder i štapići za uši. Nakon što nanesete jedan sloj maskare, dok je još mokra, uz pomoć štapića prijeđite unutrašnju stranu trepavica baby puderom, a zatim nanesite i drugi sloj maskare. Postupak možete i ponoviti.

Ako ste više vizualni tip, pogledajte tutorijal:


I opet moram spomenuti taj Talc koji može iziritirati oči i reći vam da se meni to nikad nije dogodilo, a na vama je da odlučite hoćete li isprobati ovaj savjet ili ne.

Na stranim blogovima sam pročitala da mu je gustin savršena zamjena, ali ja se nekako ne mogu zamisliti stavljati to na trepavice. Ali ako isprobate, nemojte mi zaboraviti javiti dojmove.

Baby puder često koristim i nakon depilacije ili čupanja obrva, jer njegov svilenkasti dodir smiri potencijalne iritacije i dosadne crvene točkice i koža je nakon toga mekana baš kao bebina guza :)

Prijateljica mi je pričala da ga ona zna nanijeti i prije depilacije voskom. Kaže da je vosak tako još učinkovitiji, a puder hladi kožu pa je i bol manja. Ja ipak bježim od voska kao vrag od tamjana pa to još nisam isprobala, ali eto još jedne ideje.


Mislim da se svi slažemo da, nebitno koliko nam god neki ruž bio lijep i drag, najvažnije je da je postojan. Tko još voli stalno razmišljati je li ga pojela zajedno sa pizzom ili sokom i popravljati po nekoliko puta dnevno? Iako sam sigurna da ste već čuli i možda i koristite ovaj savjet, svejedno ću ga navesti pa nek bude sve na jednom mjestu, ako me duže čitate onda znate da sam control-freak koji to voli ;D  Nakon nanošenja ruža prekrijte usne papirnatom maramicom koja će upiti višak i zatim ju lagano prijeđite baby (ili transparentnim) puderom pomoću velike četkice, koji će ga fiksirati i spriječiti bježanje.

Osim toga, može poslužiti i kao odličan način da posvijetlite pretaman puder ili samo kao fiksator za lice, samo ga nanosite velikom četkicom i opet - pazite da ne pretjerate.

U onim divnim danima u mjesecu, kad lice totalno podivlja i pojave se neželjeni gosti, čitaj: upalni vulkani, ponekad mi je znala pomoći diy maska od 3 žlice baby pudera, 1 žlice meda i malo mlijeka/vode (po potrebi, da smjesa bude kao pasta). Drži se na licu cca pola sata, a zatim ispere. Pokušajte!



Ali ne koristim ga samo za beauty stvarčice. Evo još nekih ideja koje sam pokupila od mame i bake i za koje se nadam da će vam nekad biti od koristi.

* ponesite ga na plažu i brzo ćete se riješiti dosadnog pijeska (i soli) koji se uvuče.. pa baš svuda
* kao što upija masnoću s kose, isto će napraviti i s masnom mrljom na tepihu ili majici (kad sam već spominjala baby stvari, mogla bih si idući put kupiti i siperak :p) Raspršite ga pa usisajte. Znam, nema baš smisla, ali djeluje.
* ako imate tanku ogrlicu koja se zapetljala i već ludite i ne znate što biste s njom, probajte staviti malo baby pudera na zapetljani dio
* osvježava stare knjige i čuva ih od stvaranja plijesni
* tjera mrave (mislim, kako se uopće popnu na 4. kat, kakooo?)
* odličan je u borbi protiv nesvjestice vezane uz tenisice i čizme, a lijepo osvježi i stopala
* ako vam parket škripi, pospite ga po podu i metlicom popunite rupice između letvica
* diy osvježivač prostora - rasporedite ga po stanu, a ako ne volite njegov miris možete mu dodati i kap-dvije eteričnog ulja po želji


I kao što sam rekla na početku, sad ste vi na redu - natipkajte mi vaša iskustva s baby puderom i slobodno me nadopunite, sigurno sam nešto zaboravila ;)

Koje još baby proizvode koristite/volite? Preporuke su uvijek dobrodošle!

33 komentara:

  1. I ja volim baby puder i spašava me uvijek kada imam iziritiranu kožu poslje depilacije. Neko vrijeme sam ga koristila kao suhi šampon ali mrrvicu mi oteža previše kosu pa sam prešla na obične suhe šampone ali kad mi oni ponestanu ovo dođe kao odlična zamijena. Koristila sam ga kao i puder za fiksiranje kad slučajno ostanem bez običnog i funkcionira u svemu. Ovo za plažu, mrave i osvježavanje zraka nisam znala ali dobro dođe :D Sad mi je dobro došao ovaj post jer sam skužila da više nemam baby pudera tako da, treba obnoviti zalihe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, ništa mi ne smiri kožu ljepše nakon depilacije, pogotovo britvicom koju najčešće i radim (jer sam ogromna kukavica hihi) od njega :)
      Meni je on jedan od proizvoda za koje paničarim čim skužim da je blizu kraja pa odmah idem u nabavku, tako da - nema da nema :D

      Izbriši
  2. I ja ga koristim kao sampon za suho pranje i nakon depilacije, ovo s trepavicama moram isprobati!!! Veoma koristan post ! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najdraže mi je pročitati ovakav komentar, da vam je moje piskaranje bilo korisno :) Hvala ti! :)

      Izbriši
  3. Odlican post, bookmark sam ga. Nisam znala za DIY masku a nije mi ni palo na pamet da baby puder moze biti dobar i za Coca. Super, super, super. Odusevljena sam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A mene je oduševio tvoj komentar, hvala ti draga od srca! :)
      Da, da, to mi je jednom preporučila vetica i znaš kako ga lijepo osvježi. Probaj!

      Izbriši
  4. Ja ga, najiskrenije, još nikad nisam koristila, ali mi ovo za depilaciju voskom neloše zvuči iako mi se već koža skroz naviknula na tu muku (što ne znači da uživam u tom užasu haha).
    Btw i ja uvijek odgađam pranje kose, to mi je tako dosadno i naporno i treba mi tristo godina da je svu osušim jer je pregusta, ali danas bome moram :)) Doduše, trebala bi se i ofarbati (to govorim već dva tjedna), ali nekako mi se čini da će to još malo pričekati...barem do vikenda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj? Baš nikad, nikad? Nemam iskustva s voskom, prevelika sam ja kukavica za to haha, ali evo ona mi se kune da manje boli pa ne znam što da ti kažem osim da isprobaš, i sretno! :D
      I danas sam ti napisala, pa ponovit ću i ovdje da ti kosa nikad nije izgledala bolje! Ja bih možda obojala samo izrast na tvom mjestu ;)

      Izbriši
  5. E, ja ne znam da li ima nečega na svetu za šta se ne tvrdi da izaziva kacer. Gluposti. Ne znam ko je još umro od baby pudera :p Joj, i ja ga volim i uopšte sve bebeće proizvode :) Nisam imala pojma da tera mrave haha! Što kažeš, kako se samo popnu tako visoko! :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah istina, nisam ni ja čula za takav slučaj :))) Ma mislim, povremeno bacim oko ili se bar trudim razumjeti sastojke i ne kupiti nešto što znam da će mi iziritirati ili isušiti kožu ili je komedogeno pa da si ne napravim šoutajm na koži, ali brate mili baš pretjeruju u zadnje vrijeme. Očito ne bismo trebali više ni disat ni živjet :p
      Eeeej takvi mali, a čim njuškica razbaca malo hrane po podu, ni ne okrenem se, eto njih :D Nije očito za vraga ona iz malog mire tri vraga vire :D

      Izbriši
  6. Nivea baby puder i zamjena za suhi šampon, to sam ja. ;)
    Well, ja sam i ta iz nastavka - "Samo pripazite da ne pretjerate i ne izgledate kao da ste upravo izašli iz mlina." I ne jednom, hihi. :D
    Super post, svašta nešto sam naučila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bome već diplomirala na tim mlinovima hihi ;)
      Baš me je obradovao tvoj komentar i da si opet s nama ♡

      Izbriši
  7. ne koristim pretjerano baby puder ali te moram pohvaliti za post, bilo je gust procitati ga :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post, ja ću pokušati sa ovom maskom jer uvijek imam problema sa napastima na licu. Znam da je djelotvoran kao suhi šampon :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se baš spremam na umivanje i napraviti si tu maskicu, na bradi mi raste ne vulkan, nego ono.. vulkan na kvadrat, živi užas. Nadam se da će nam objema biti od pomoći :))

      Izbriši
  9. ja uvijek imam bejbi puder pri ruci, ali koristila sam ga dosada samo da smanjim iritacije kože i upijem masnoću s lica, a stvarno nisam znala za većinu ovih drugih namjena...pošto su mi taman divni dani u tjednu, jedva čekam isprobati onu masku za lice, a moram i probati tu foru s umjetnim trepavicama...moram, moram!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja si ju baš spremam napraviti, osjetim kako mi na bradi raste div, a čak nisam ni u pms-u još, grrr! E onda u nekom novom postu očekujem krupni kadar okica :)

      Izbriši
    2. da, obavezno moram to i uslikati, mada su kod mene rijetke trepavice pa neće neki dramatičan učinak biti vidljiv.

      Izbriši
  10. Već dugo nisam koristila baby pudere. Jednostavno sam zaboravila na njih :) Sjećam se ove fore sa suhim pranjem kose još iz razdoblja kad o suhim šamponima kod nas nije bilo ni govora. Za masne fleke na tepihu sam ga koristila isto kao i brašno, a znala sam ga nanjeti i na iziritirana mjesta od znoja ili poslije depilacije. Savjeti su ti odlični i vjerojatno ću ga kupiti da isprobam par caka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brašno? Tog se nikad ne bih sjetila! I isto funkcionira?
      Ma stvarno je odličan za svašta nešto i definitivno se isplati dati tih 20ak kunića :) Pravi mali genie in a bottle (upravo mi ta pjesma svira haha) :)) Hvala ti!

      Izbriši
    2. Da, da djeluje. Na bilo kakvu prolivenu masnoću (ne samo na tepih već i na glatku površinu) jednostavno apsorbira sve, to lijepo pokupiš i kasnije ti ostaje samo površinski tanji sloj za oprati. Uf sad si me zarazila pa sam počela pjevušiti :D

      Izbriši
  11. ODLICAN post! Kao dvostruka mama, potvrdjujem da za crvenu riticu nema boljega od pudera. Probala sam sve moguce kreme ali puder je taj koji cini cuda i koristim ga redovito.
    Za sebe sam ga znala koristiti u svrhu sampona ali samo par puta jer sam (svaki puta) uspijela staviti previse i furati mlinar look... motala sam preci na prave sampone za suho pranje! :)
    Ostalu svrhu nisam bas znala ali vauuuu... definitivno cu ga probati nakon depilacije jer mi koza uvijek pude u rasulu a bilo bi lijepo naci (pristupacniji) substitut arganovom ulju!
    Sve u svemu, imati cu na umu i ostala "ljekovita" svojstva pudera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha što se mene tiče, mlinar-look je uvijek in :D
      Tom sam se logikom i ja vodila, ako je dobar za osjetljivu bebinu guzu, onda mora biti i za moje jadne britvicom izrezbarene noge :) I je, svakako isprobaj :) Znam da arganovo mora isto biti odlično i hranjivo, ali ja nikako ne podnosim njegov miris.
      Hvala tiii! :*

      Izbriši
  12. I da, neka nam je Boze :))) Bolje on nego ova stara ekipa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ja ništa protiv Bože, za razliku od ekipe koju spominješ, ali brate mili skoro pa mi iz paštete već iskače :D

      Izbriši
  13. Ja koristan post. Ovo za povećanje volumena trepavica i nakon čupanja obrva nisam znala pa ću baš isprobati. Inače, kad god sam bila na depilaciji kod kozmetičarke uvijek bi prije voska nanijela tanak sloj pudera jer navodno pomaže da upije znoj s kože i da vosak zahvati samo dlačice, a ne i kožu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaoo još si išla platiti za to mučenje? Hahah, sorry ali ja sam totalna kukavica po tom pitanju :D
      Hvala ti, drago mi je što to misliš :) Nemoj mi zaboraviti dojaviti dojmove kad isprobaš.

      Izbriši
    2. išla sam platiti jer nisam imala hrabrosti sama napraviti xD
      a i kod kozmetičarke minimalno boli, dok kad ja sama to radim... pa više ne radim, nego samo britvicom hahaha

      Izbriši
    3. Koliko puta sam samo čitala kako si cure same doma rade šećernu pastu, a meni kroz glavu samo ide, kakooo možeš? :D Meni je britvica zakon pa nek kaže tko što hoće :D U biti, da si nisam tamo krajem osnovne htjela biti kao sve druge frendice, danas možda skoro ne bih ni nju trebala jer sam svijetla i jako skromna po pitanju dlačica, ali sad što je tu je.

      Izbriši
  14. Jedino za što sam ga do sada koristila je umjesto suhih šampona i prije depilacije pazuha da mi epilator ne pojede kožu (oh, radosti :D), za ostalo nisam znala tako da super post. Možda isprobam još nešto pa javim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako za nekog znam da će javiti dojmove, onda si to ti i hvala ti na tome :) Jedva čekam!

      Izbriši
  15. Evo još nekoliko savjeta.
    Baby puder kao zamjenu za suhi šampon nanosim velikim kabuki kistom-počešljam kosu i pravim razdjeljke i lagano pudram kistom -i nema pretjerivanja i nema mlinar looka.
    Ako vam zapinje patent (rajfešlus/zip) prepudrajte ga i nema zapinjanja i neće se oštetiti.
    Ako zabunom kupite premale gumene rukavice napudrajte ih za lakše oblačenje.
    Kuhinjske gumice za zimnicu će vam dugo biti rastezljive i neće se slijepiti ako ih pospete puderom.
    Kolutovi i "rukavice"za plivanje,luftići i dječji bazen (ako je preživio ljeto) prije spremanja obavezno napudrajte prije spremanja i sljedeću sezonu neće biti problema sa razmotavanjem.
    Probajte,nećete požaliti 😂

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014