subota, 30. svibnja 2015.

Catrice 12h Matt Mousse puder

subota, 30. svibnja 2015.
Nakon lijepe i skladne veze sa Vichy Dermablendom u kojoj sam bila sretna gotovo godinu i pol, prije nekog vremena odlučila sam da je našoj ljubavi došao kraj. Iako sam bila prezadovoljna njegovom trajnošću i prekrivanjem, jednostavno mi je s dolaskom ljepšeg vremena postao pretežak i počeo me gušiti. Znala sam da nam se bliži kraj i da će mi biti teško rastati se od njega, ali nisam imala drugog izbora. Danima sam razmišljala o puderu koji bi ga mogao dostojno zamijeniti i na kraju sam se odlučila za novi Catrice 12 h Matt Mousse puder u pjeni.


Catrice 12 h Matt Mousse dolazi u staklenoj ambalaži s plastičnim poklopcem. Ispod njega ne postoji nikakva druga zaštitna folija, ali zato je zaštićen izvana malenom prozirnom naljepnicom.
Ipak, u našoj sredini ni to ne znači puno jer sam ja pri kupovini bila uvjerena da ga nitko prije mene nije dirao, dok nisam na blagajni primijetila da je naljepnica malko labava. Srećom, blagajnica ga je otvorila i imale smo što i vidjeti - bio je ispackan pa skoro do sredine, kao da se dijete igralo plastelinom. Iako su testeri sve 4 nijanse uredno stajali na polici. Ne znam što bih rekla na to.. Nije do tebe dragi moj Catrice, do nas je!
Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja.

Već danima sam sva u Catrice-tonu - na noktima je prekrasni Cool Wonder :)

Tekstura Mousse make-up pudera u pjeni lagano se nanosi i ostavlja ugodan osjećaj, čak i na suhoj koži. Pore i fine linije vidljivo su prekrivene - završetak je gladak, puderast i apsolutno prirodan. Za besprijekoran ten. (via Catrice službena stranica)

klik na slike za veće ;)

Moram vam reći da sam isprva bila u velikoj dilemi zbog činjenice da više volim pudere u tubi ili s pumpicom, koje mogu dozirati po potrebi. Ali! Uvijek postoji taj, ovoga puta pozitivan ali :) Bila je to ljubav na prvi dodir! Tako nježan i baršunast osjećaj još nisam doživjela kad su u pitanju puderi. Kako sam u onom prvom dućanu nabasala baš na posljednji i to ispackani primjerak, obišla sam još nekoliko drogerija da bih ga napokon pronašla. Usput sam u košaricu ubacila i malu špatulicu kako ne bih morala gurati prste u njega.

 

Na licu je jako lagan i prozračan. Oduševilo me koliko lijepo se blenda i ujednači ten i kako se u kratkom roku matira. Prekrivanje je srednje, no lako nadogradivo do jakog na mjestima gdje vam je to potrebno.
Najbolji rezultat dobijem kada ga u jednom tankom sloju nanesem prstima, uz pomoć špatulice, ali ukoliko više volite četkice otvor je dovoljno širok da se ne morate brinuti da ćete ju oštetiti.

Što se tiče trajnosti, moju masnu T-zonu je držao pod kontrolom punih 6-7 sati, dok na obrazima nisam primijetila isušivanje, čega se uvijek plašim kod pudera s matt efektom. Za svo to vrijeme moja koža je bila matirana, lijepo mi je prekrio ožiljke od akni, nije oksidirao niti se uvlačio u pore, osim na predjelu podočnjaka, tako da vam za taj dio lica preporučam korištenje korektora.


Iako iz Catrice-a kažu da je namijenjen svim tipovima kože i na mojoj mješovitoj se ponaša odlično, nisam sigurna koliko bi odgovarao vlasnicama suhe kože.

Dostupan je u dm-u, Mulleru i Kozmu u 4 nijanse: 010 Soft Ivory, 020 Nude Rose, 025 Light Beige, 030 Natural Beige.
Nijansa na swatchu je 025 Leigh Beige.

Cijena: 39,90 kn (dm) + špatulica (10-ak kn)


Sastojci i analiza via cosdna.com
klik za veću ;)


Jeste li ga već isprobali, kakvi su vaši dojmovi? Koji je vaš najdraži puder s mat efektom?


Mila

Broj komentara: 36:

  1. Ja sam preugodno iznenađena ovim puderom i u zadnje vrijeme samo njega koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si jedna od 'krivaca' zašto sam ga uzela i baš sam sretna radi toga :)

      Izbriši
  2. Uf kako sam srdita dok pročitam ili nedaj bože vidim da netko gura prste di ne treba! -.-' Inače, dosta sam pohvala čula za ovaj puder u zadnje vrijeme, a moram priznati da se i meni svidio čim sam pročitala da matira ovak dobro :) Za sad je na WL, a uskoro se možda nađe i u košarici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam komentirala s blagajnicom kako je to ružno i kako su i same te cure ili tko već svjesne da ga ni one ne bi kupile poslije.. Da sam ju bar vidjela, e čula bi me. Kao da bi bilo koristi od toga, ali eto.. žalosno, što drugo reći.
      Nijanse su mu možda najveći problem, nadam se da ćeš naći pravu ako se odlučiš. Svakako baci pogled ;)

      Izbriši
  3. čitam sve pohvale za njega tako da ću ga vjerovatno uzet kao i vichy koji me kao tester spasio početkom godine kada sam imala drugi pubertet

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja stvarno nisam požalila što sam se odlučila za njega, baš naprotiv, povoljan je i učinkovit, kud ćeš bolje ;) Za Vichy nemam nijednu zamjerku, osim da mi je malo pretežak..

      Izbriši
  4. E kako mi je grozno ovo kad otvoriš proizvod i vidiš da je netko prstima packao po njemu, pa čemu služe testeri? Jao jao, koliko puta sam odustala od kupnje rumenila / ruža upravo zbog tog razloga. Ja nemam iskustava s ovim puderom, inače koristim Max Factor, a sad sam se prebacila na Bourjois BB kremu koja mi savršeno odgovara i tako je ugodna na licu da ponekad zaboravim da je imam :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš u tom dm-u često nemaju testere ili su prazni pa ga izbjegavam, ali ni tad ne bih prčkala po ne-testerima nego fino otišla dalje..

      Drago mi je što si našla nešto što ti savršeno paše :) Jesi li isprobala njihovu CC? Čitala sam da je odlična.

      Izbriši
  5. imati ću ga u vidu, mislim da sam još negdje pročitala pohvalu za njega:)

    joj ne znam što je našim ljudima da ignoriraju testere...i mene uvijek strah da je netko dirao proizvod prije, a vidim da nije bez razloga.

    odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srećom da smo primijetile, jer mislim da bih poludjela od muke da sam to vidjela tek kod kuće.
      Svakako baci pogled ;) Hvala ti!

      Izbriši
  6. Već sam vidjela pohvale za njega, morat ću ga uzeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uopće ne sumnjam da ćeš biti zadovoljna, samo se nadam da ćeš naći odgovarajuću nijansu jer su mu samo 4 jedini minus ;)

      Izbriši
  7. Bas jucer sam s prijateljicom kupovala njoj crveni ruz i uzela ona Max Factor i mi ma blagajnu i ja slucajno otvorim, a ruza pola fali! Nije bio tester! Grozno! :/
    O ovome puderu citam same pohvale i bas sam ga htjela uzeti ali sad kada si napisala za suhu kozu... meni je dosta suha... ne jako, jako ali jest... pa sad ne znam! Ali jako volim Catrice generalno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. WTF?! To još nisam čula! Grozno, žao mi bude i nas kupaca i tih žena koje rade tamo, s čim se sve moraju nositi.. :/
      Ja imam masnu t-zonu i normalne obraze i nisam primijetila isušivanje ni perutanje, ali ne znam kako bi suhokošcima odgovarao jer mu je pjenasta tekstura sama po sebi jako baršunasta i suha, mislim da se čak i na swatchu to može skužiti.. Eventualno uz dobru pripremu kože prije, serum + bogata hidratantna krema. Najbolje si ga odi malo isprobaj pa ćeš vidjeti.

      Izbriši
  8. zaljubila sam se u ovaj puder, iako sam ga koristila samo dva puta do sada :D
    i samoj mi je bila ljubav na prvi dodir,, ima tako finu teksturu, da bih ga najradije pojela <3
    hehe, i imaš pravo - nije do Catricea, nego do ljudi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeej, vidjela sam da si se i ti ponovila :) Ništa mi ne pričaj, prsti mi stalno lete licu koliko mi se sviđa! :D

      Izbriši
  9. Super post! Nisam još nikada koristila Catrice puder pa tako ni ovaj. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam već isprobala svašta, ali puder nikada, ovo mi je prvi. E da sam prije znala da su tako dobri.. ;)) Hvala ti!

      Izbriši
  10. Ja imam mješovitu kožu, a ovaj puder mi ju je doveo u grozan nered. Mislila sam da je savršen, no nakon 2-3 tjedna svakodnevnog korištenja mi se cijelo lice počelo perutati, guliti, bilo je skroz dehidrirano... Mjesecima sam oporavljala lice od njega :( I sestra mi ima isti problem :( Doduše, bila je to prijašnje pakiranje, pa su možda promijenili formulu sada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što ti se to dogodilo, mogu misliti koliko ti je trebalo da ga vratiš na neku normalu.. Voljela bih da sam ga isprobala pa da ti ih mogu usporediti, ali nažalost nisam.

      Izbriši
  11. Imam ga i jako sam ugodno iznenađena, posebno zbog toga što ne volim pudere koji imaju takvu teksturu. Imam peh da kupim korištene proizvode iako testeri uredno stoje, ali srećom, ti si primijetila prije kupovine, ja bih skontala tek kod kuće xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se lomila oko toga, ali presretna sam što sam se ipak odlučila uzeti ga (pa kud puklo) :D Srećom da sam skontala na vrijeme, ali za neke stvari ne možeš ni to, evo nekidan sam dobila maskaru koja je totalno suha, mora da je bila otvarana prije i to više puta..

      Izbriši
  12. Baš sam ga gledala neki dan, al' nažalost po običaju nisam uspjela pronaći osgovarajuću nijansu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, šteta je što nema više nijansi. Možda eventualno da uzmeš dvije pa da ih miksaš po potrebi?

      Izbriši
  13. trenutno imam tri pudera, ali morat ću probati i ovaj :D
    jedino što me smeta je ovakva ambalaža, još to moram preboljeti i idem po njega ;)
    a o packanju i otvaranju proizvoda, naročito catrice i essence više ne vrijedi niti govoriti, zbilja strava :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se sviđa jer nije plastična nego staklena pa izgleda elegantno, jedini je problem to što ti definitivno treba neka pomoć oko "grabljenja" :D

      Što reći, koju posluku porati? :/

      Izbriši
  14. Nikad nisam mousse pudere koristila rađe biram tekući, ali ovo zvuči super, ide na popis želja. :) Valjda ga ne budu povukli iz proizvodnje dok kod mene dođe red za kupnju novog pudera (jako ih sporo trošim jer se ne šminkam svaki dan, a i preko ljeta BB kreme koristim).
    A to packanje proizvoda je užasno, osobito kad testeri stoje ispred nosa. :/ Mislim bila sam i ja srednjoškolka (najgore, ne otvaraju samo one) i sjećam se da sam lakove za nokte probala na noktu, ali mi nikad nije palo na pamet pudere i slično otvarati i isprobavati na sebi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nadam da neće, jer trenutno ne želim ikad više ostati bez njega ;) I prethodnik mu je bio dugo na policama, nadam se da će i on ostati. Iako su recimo BB kremu povukli, ne znam iz kojeg razloga, a bila je tako dobra!
      Ma da i ne postoje testeri, ne bi mi palo napamet prčkati po njima, otišla bih u neki drugi dućan i bok. Ovo nije bilo ni malo, nego baš zagrabljeno praktički do sredine, kao da se netko došao pravo našminkati prije škole/posla/whatever..

      Izbriši
  15. Nisam probala taj puder ali ne sumnjam da bi mi se svideo,Catrice je odličan! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, cjenovno jako pristupačni, a imaju odlične proizvode :)

      Izbriši
  16. obozavam mouse pudere <3
    Isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovo prvi mousse ikad, uvijek me od njih odbijala ambalaža, ali ne znaš koliko mi je drago što sam se ipak odlučila uzeti ovaj :) Koji je tebi još bio dobar?

      Izbriši
  17. Da ti budem iskrena uvijek se nekako ''niječkam'' oko catrice pudera. Za sada koristim Maybellinov Affinitone Matt puder i imam samo riječi hvale. Čak sam i pogodila nijasnu haha :D
    Hvala što si svratila na blog i usput, imaš predivan dizajn :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ja najmanje iskustva imam baš s Maybelline puderima, ne znam zašto, ali nikad mi nisu ulijevali povjerenje. Budem malo pogledala idući put ;)

      Ma hvala tebi na komplimentu, baš mi je drago da ti se sviđa :)
      Ako ti bude trebala kakva pomoć oko tih tehnikalija, nešto sam malo naučila u ovih par mjeseci pa možda mogu biti i od kakve pomoći (ali ne obećavam haha), uglavnom slobodno mi šibni mail.

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Chocoholic Logic © 2014